Hosszú Katinka is aláírt a székelyekért!

2020. május 01. 19:24

„Én is rengetegszer belehúztam úgy, hogy a magyar zászló volt az úszósapkámon, fogjunk össze, hajrá, magyarok, írjuk alá!” – buzdít a magyar világklasszis.

2020. május 01. 19:24

Hosszú Katinka is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió a jövőben sokkal jobban figyelembe vegye a különböző régiók nemzeti jellegzetességeit, mint jelenleg.

Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy mi, magyarok összetartsunk, és csak azért mert ők a határon túl vannak, attól függetlenül ugyanúgy magyarok. Ők azóta is, mióta elszakadtak és határon túl kerültek, őrzik a kultúránkat és nagyon küzdenek azért, hogy a közösségeik megmaradjanak. Remélem, hogy összefogunk és ezt tovább tudjuk vinni, hogy így segítsünk nekik. Én is rengetegszer belehúztam úgy, hogy a magyar zászló volt az úszósapkámon, fogjunk össze, hajrá, magyarok, írjuk alá!” – fogalmaz a videóban a háromszoros olimpiai bajnok klasszis.

Korábban a magyar válogatott négy, Székelyföldön született jégkorongozója, Bartalis István, Becze Tihamér, Sofron István és Adorján Attila beszélt a kezdeményezés jelentőségéről, illetve Bölöni László is megosztotta gondolatait – idézi fel a hírről beszámoló nso.hu.

A Székely Nemzeti Tanács még tavaly kezdeményezett aláírásgyűjtést azért, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, beleértve a székelységet is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön. A kezdeményezést május 7-ig lehet aláírni, ha addigra összejön hét tagállamból legalább egymillió aláírás, úgy az uniós kohéziós források elosztásánál a jövőben a különböző régiók nemzeti jellegzetességeit is figyelembe kell venniük a brüsszeli politikusoknak. 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tordai Kadosa
2020. május 03. 09:26
Nem kérdés, hogy aláírtam.De sajnos nem lesz meg az 1 millió.
Magyarok Pásztora
2020. május 02. 11:38
Tisztelet!
u.cserkész
2020. május 02. 10:11
Helyes Katinka, én is aláírtam.
flesh ripper
2020. május 02. 06:21
Hajrá, igaz magyarok! Hajrá, zseniális Katinka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!