Emelkednek a csomagfeladás árai június elsejétől

2020. május 15. 10:53

A csomagautomatán feladott csomagok díja a legalacsonyabb, míg a házhoz szállítással feladott termékeké a legmagasabb.

2020. május 15. 10:53

A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Hangsúlyozzák, a vállalat portfóliójában továbbra is elérhető az egyetemes szolgáltatás alapján biztosított MPL Postacsomag, díja az üzleti alapon nyújtott MPL üzleti csomag szolgáltatási díjánál 12 százalékkal kedvezőbb. Részletezik, két kilogrammos súlyhatárig az MPL Postacsomag 110 forinttal lesz drágább június elsejétől, az MPL Üzleti Csomag pedig 115 forinttal házhoz szállításnál és 55 forinttal a csomagautomatára feladott küldeményeknél.

A lakossági csomagok többsége kisebb súlyú, a teljes feladott volumen mintegy kétharmada 2 kilogramm alatti, ennél a kategóriánál a drágulás 100 forint körüli. A csomagtermékek díjazása azonban nemcsak a súlytól függ, hanem attól is, hogy milyen kézbesítési szolgáltatás kapcsolódik hozzá, így például a csomagautomatán feladott csomagok díja a legalacsonyabb, míg a házhoz szállítással feladott termékeké a legmagasabb.

A nemzetközi csomagszolgáltatásban az átlagos áremelkedés a belföldi szolgáltatásokat meghaladó mértékű lesz, tekintettel arra, hogy a nemzetközi költségek, köztük kifejezetten a légi szállítási díjak jelentős mértékben emelkedtek március óta. A szállítási díjak több viszonylatban is 3-4-szeresére nőttek, ennek eredményeként a nemzetközi szolgáltatások díjai átlagosan 15,78 százalékkal emelkednek. Az Európai Unió országaiba címzett csomagküldemények lakossági feladási díja átlag alatt, 12 százalékkal drágul.

A Magyar Posta közölte, a társaság a hazai nagyobb csomaglogisztikai piaci szereplők közül utolsóként emeli meg árait, azt a piaci árváltozások 10 százalék alatti mértékéhez igazította. A nemzetközi csomagfeladás díjait a Magyar Posta a veszélyhelyzet elmúltával felülvizsgálja – írják a közleményben.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. május 16. 06:02
Ekkora csomagnál mint ami a nyitóképen látszik nem is csodálkozom. Vajon mi lehet benne? Csak nem Karácsony fizetés emelése.
realista
2020. május 15. 23:28
Karácsonyra csomagot akartam küldeni Ausztria túlsó felén élő fiaméknak, és unokáimnak, de a postán 7600 Ft-ot kellett volna fizetnem. Inkább fogtam magam, és kivittem a legközelebbi osztrák postára, ahol 4,20 Euróért másnapra meg is kapták. A benzinköltséget is beleszámítva sem került feleannyiba, mint a Magyar Posta útján.
Akitlosz
2020. május 15. 20:11
Így akarják megakadályozni, hogy a felesleges élelmiszer eljuthasson az afrikai éhezőknek.
Senki Alfonz
2020. május 15. 15:15
1., A belföldi postai csomaghelyzet: Minden versenytárs rugalmasabban értesít előre, munkanapokon akár este 10-ig kiszállít, szombatokon is kiszállít sok versenytárs, a postai csomagautomatánál legfeljebb négy napod van. És akkor nem beszéltem a gyenge követésről, csomagfelvételről, stb. Mi van a postai bérekkel, a lertehelésekkel? 2., A külföldi csomagküldemény esetében: A magyar határig EU-n belülről - akár Svédországból - fele annyi, mint a határtól házig!!!! Ja és határ után vannak eltűnések, súlyvesztések! Miért van külön cég a Magyar Postán belül a csomagszállításra? Hülye vízfej volt mindig ez az egész szervezet!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik