Benkő: Már több mint 800 idősotthon fertőtlenítését végezték el a katonák

2020. május 07. 08:48

A járványügyi védekezéssel kapcsolatos feladatokban több mint kétezer katona vesz részt – emelte ki a honvédelmi miniszter.

2020. május 07. 08:48

Már több mint 800 idősotthon fertőtlenítését végezték el a katonák – emelte ki a honvédelmi miniszter a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtök reggel. Benkő Tibor hozzátette: több mint 1100 intézményben kell fertőtleníteni, a feladatban mintegy ezer katona vesz részt. Beszámolt arról is, hogy a járványügyi védekezéssel kapcsolatos feladatokban több mint kétezer katona vesz részt, ezen felül további 10 ezer katona van készenlétben szükség esetére. Sok tartalékos katona önként jelentkezett szolgálatra a járványügyi helyzetben – tette hozzá.

A kórházparancsnokok, az idősotthonoknál intézményparancsnokok feladatairól azt mondta, ezek az egyenruhások, rendőrök és katonák segítik az intézmények vezetőit, összehangolják a munkát. Hozzájárulnak ahhoz, hogy a központi ellátásból időben megérkezzenek a védekezéshez szükséges eszközök, továbbá a járványügyi helyzet korlátozásait, a rendszabályok betartását támogatják és ellenőrzik – közölte Benkő Tibor.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2020. május 07. 11:38
Voltam katona, sajnos. Minden tiszteletem a fegyveres testület, a tűzoltóság, a mentősök, az orvosok-ápolók tagjaié. Ahogy egy bányamenetős ismerősöm mondta: amikor mindenki menekül valahonnan, mi akkor megyünk oda. Parancsra, vagy hivatástudatból, mindegy.
Bazooka454
2020. május 07. 11:10
Megy ez, ha van hozzá kormányzati akarat. Sajnos ehhez közel 40 napnak kellett eltelnie március 18 tól
néhai Ch.Pilot
2020. május 07. 09:53
Már csak a Főpolgármesteri Hivatalt kellene...
vizesnyolcas
2020. május 07. 09:19
Mi sem bizonyítja jobban, hogy nálunk katonai puccs történt. A Pesti úton még a Karigerit is megpuccsolták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!