Vasárnapra virradóan 55 fővel nőtt a regisztrált megbetegedések száma

2020. április 05. 07:49

Így 733 azonosított fertőzött van az országban. Két idős ember meghalt, a gyógyultak száma pedig 66 főre emelkedett.

2020. április 05. 07:49

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus (COVID-19) fertőzést vasárnapra virradóan – írja a koronavirus.gov.hu. Az azonosított megbetegedések száma 55 fővel emelkedett, így összesen 733 fertőzöttet tartanak számon. A halálos áldozatok száma is nőtt, két 80 év feletti idős ember halt meg. Emellett a gyógyulások terén is számbeli növekedésről számolhatunk be, már 66 személy gyógyult fel.

Kiemelik, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában járunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus, ezért nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon. Emellett az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása is elengedhetetlen.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek – hangsúlyozzák.

 

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terra
2020. április 05. 21:04
"Számolni tudsz? Szorozd meg a magyar adatokat tizenöttel és még mindig jók leszünk....?" Olvasni tudsz? Ha igen, akkor olvasd el ezt az alapos elemzést és ebből meggyőződhetsz, hogy valóban jók vagyunk a járvány kezelésében. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200404/koronavirus-jol-allunk-a-szomszed-orszagokhoz-kepest-de-van-aki-nalunk-is-sokkal-jobb-424108
Agnieszka
2020. április 05. 15:59
Drezdában is hiánycikk a WC papír és a kézfertőtlenítő. Azért megvannak. A Lipcsében tanuló és élő unokámat meglátogatta a volt gimis osztálytársa és szíve csücske, nem tudott visszamenni Angliába, mert ő ott tanul. Nem mindenkinek személyes tragédia a vírus, egyelőre. reméljük, h. ez így is marad. Az idősek maradjanak otthon és NE járjanak ki, még vásárolni sem. Az átvett élelmiszerrel és a fizetéssel is csak óvatosan!
glensi
2020. április 05. 11:29
Ja, és még valami hazugságról: a hivatalos adat a regisztrált fertőzöttekről szól. Minden hivatalos szerv azt mondta és mondja, hogy a valódi szám többszöröse lehet a regisztrált fertőzöttek számának. Tehát nem a kormány hazudik, hanem a cikk írója.
Jack Reynor
2020. április 05. 11:22
Közben a velünk együtt indult portugáloknál több mint 10 ezer fertőzött van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!