Újabb négymillió maszk érkezik Kínából

2020. április 03. 12:21

A Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, szombaton térnek haza.

2020. április 03. 12:21

„A Wizz Air hat gépe nemrég landolt Pekingben, és szombaton több mint négymillió maszkot, valamint több százezer védőruhát szállít Budapestre” – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-bejegyzésében.

A politikus Váradi Józseffel, a Wizz Air vezérigazgatóval tárgyalt. A megbeszélésen kiemelte: a Wizz Air kulcsszerepet játszik Magyarország „történelmének legnagyobb hazatérési akciójában” és az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök Magyarországra szállításában.

Szijjártó Péter emellett fogadta a Huawei delegációját, amelyet Wu Biqiang, a Huawei Technologies ügyvezető igazgatója vezet. A miniszter kiemelte, hogy a Huawei az egyik legjelentősebb vállalat a világgazdaság digitális átállásának szempontjából, a cég Magyarországon is fontos beruházásokat hajt végre és több mint 300 embernek ad munkát. A vállalat emellett hozzájárul az egészségügyi védekezéshez is, mivel egyebek mellett 50 ezer maszkot adományozott Magyarországnak, ezek péntek reggel érkeztek meg Budapestre – közölte a külügyminiszter.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2020. április 03. 12:44
Belegondolni is borzasztó, hogyan tárgyalna ilyen helyzetben a kretén ellenzék a maga Kína-ellenes ostoba attitűdjével. Nyilván várnák Brüsszelből a segítséget, meg a közös európai megoldásokat...
még fokozza
2020. április 03. 12:33
Lehet, hogy Habony állampolgárságért vette.
Zsolt75
2020. április 03. 12:33
Természetesen "kormányt" akartam írni.
nick89
2020. április 03. 12:24
Horthy Klessheimben.... Észrevetted, hogy kitört a III. világháború és mi megint a rossz oldalon vagyunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!