Szijjártó: Újabb egészségügyi védőeszközök érkeztek Budapestre

2020. április 13. 09:46

A kora reggeli órákban hat újabb repülőgép landolt Budapesten, 5 millió 300 ezer maszkot, 6 millió kesztyűt és 86 ezer izolációs köpenyt hoztak Pekingből és Sanghajból – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfő reggel a Facebook-oldalán.

2020. április 13. 09:46

Szijjártó Péter azt írta: a vírus nincs tekintettel az ünnepeinkre, ezért a Kína-Magyarország légihídnak húsvétkor is üzemelnie kell, a kórházak, a rendelők, valamint a rendőri és katonai egységek egészségügyi eszközökkel történő biztonságos ellátásáért. Kitért arra is, hogy a kínai vámszabályok tovább szigorodnak a minőségre vonatkozó előírások garantálásáért, mindezekhez alkalmazkodva történik az újabb szállítmányok előkészítése.

Úgy fogalmazott: „Húsvéthétfőn különösen nagy tisztelettel gondolunk azokra, akik a világjárvánnyal szembeni egészségügyi védekezésben vesznek részt és azokra, akik ebben a nehéz helyzetben gondoskodnak hazánk biztonságáról”. Az ő munkájukhoz feltétlenül szükséges, hogy a védőfelszerelések beszerzése folyamatos legyen – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

(MTI)

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
János bácsi
2020. április 13. 17:58
Oszt akkor mé nem lehet kapni maszkot a gyógyszertárakban? He? Bittosan azért mert a gazdagok egyszerre 20-30 maszkot vesznek fel.
zsoltkom2
2020. április 13. 16:08
Most már valaki összegezze, hogy mennyi millió maszk érkezett, mennyi védőöltözet és az mire elég... hány napra, mennyi emberre. Mert csak úgy számolatlanul röpködnek itt és valahogy mégis panaszkodás van. És, hogy a selejttel, a semmire nem jó minőségű vett vagy ajándékba kapott kínai, darabra mennyi?... arányítva az egész tételhez. Csak, hogy a gondolkozó ember is lássa élete lehetőségét, kifutását Orbánunk országvédése közben.
antioxi
2020. április 13. 14:28
Lassacskán mi fogunk re-exportálni covid-cuccokat Kínába-:)
Nehidd El
2020. április 13. 14:16
Azt azért érdemes megfigyelni, hogy e pillanatban a cikkre van 49 up, és 3 downvote. Kb. a moslékellenzék aránya. Azoké, akik mérgesek, ha az orvosainknak jut védőfelszerelés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!