Karácsony negyvenszázalékos vezérigazgatói prémiumot oszt járvány idején

2020. április 18. 18:29

Karácsony Gergely a különleges jogrend általi felhatalmazást kihasználva a fővárosi cégek vezetőinek jelentős fizetésemeléséről döntött – írja a Magyar Nemzet.

2020. április 18. 18:29

„A balliberális holdudvarhoz tartozó, tavaly október 13-i önkormányzati választások után kinevezett cégvezetők elégedetten dőlhetnek hátra, mivel könnyen lehet, hogy kétszeresére, sőt akár még jobban is megnőhet éves szinten a jövedelmük. Amennyiben a MÁV első emberének tavalyi adatok szerinti havi 5 milliós bére lesz az etalon, akkor akár havi négymilliós apanázst is felmarkolhatnak egyes budapesti cégvezetők, annak ellenére, hogy Karácsony Gergely minden fórumon hangsúlyozza, súlyos anyagi helyzetben van az általa vezetett főváros” – írja a Magyar Nemzet.

– teszik hozzá.

 A portál tájékoztatása szerint „Karácsony egy személyben arról is döntött, hogy a cégvezéreknek az úgynevezett teljesítménybérét az éves alapbér eddigi 15 százalékáról újra emeljék fel 40 százalékra. A főváros kormánypárti vezetése és a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP-s többsége 2014 januárjában határozott arról, hogy jelentősen csökkenti a prémiumokat, sőt Tarlós István idejében ennek kiadása sem volt automatikus. A mostani döntés szerint az éves jövedelem 40 százalékára rúgó többletjövedelem nem részletezett, úgynevezett prémiumfeladatok elérésekor fog járni”.

Hozzáteszik: „van a Karácsony Gergely által jóváhagyott határozatnak egy cinikus része is, mely szerint »a Budapest Főváros Önkormányzata többségi befolyása alatt álló gazdasági társaság vezetőjének jutalom nem állapítható meg«, azonban a mostani döntéssel »az üzleti terv teljesítése, mint prémiumfeladat esetében a prémium legfeljebb az éves személyi illetmény 15 százalékig terjedhet«.”

Összesen 206 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. április 21. 06:33
Mivel a lökött pestiek megválasztották,joga van hozzá. Kár ezen rugózni.
Pusikas
2020. április 20. 03:27
Ó emberek hát végre rájöttem miért nem Tarlós a főpolgármester!!! Így mindennap karácsony van !!!!! Ajándék-hegyek , munka semmi, és még a cipőt sem kell kipucolni !!
konfucius
2020. április 19. 17:40
Megint csúnya dolgot csináltál Gerci. Hányadik réteg ez már az amúgy sem létező arcodról? Remélem, kiderül a felelősséged a pesti úti, a bkk, és minden egyéb ügyben.
Lami
2020. április 19. 14:39
Több pénzt az embereknek! Ja nem! Csak nekünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!