Jutalmat kapnak a fővárosi fenntartású idősotthonokban dolgozók

2020. április 30. 16:04

Az átlagosan 100 ezer forintos jutalmat 1621 dolgozó kapja meg, ők az idősotthonokban dolgozók 75 százalékát jelentik.

2020. április 30. 16:04

Egyszeri pénzbeli jutalmat kapnak a fővárosi önkormányzat fenntartásában működő idősotthonokban dolgozók a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben megnövekedett munkájuk elismeréseként – döntött a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva Karácsony Gergely főpolgármester. A budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett határozat szerint a célra 190 millió 468 ezer forintot biztosítanak.

Az átlagosan 100 ezer forintos jutalmat 1621 dolgozó kapja meg, ők az idősotthonokban dolgozók 75 százalékát jelentik. Az engedélyezett dolgozói létszám és a jutalmazásba bevonni kívánt létszám közötti eltérés egyrészt az állományban lévő, de jelenleg feladatot nem végző, valamint a távmunkában feladatnövekedés nélkül dolgozók létszámából és a fel nem töltött álláshelyek létszámából adódik – olvasható az előterjesztésben.

Karácsony Gergely az fővárosi MSZP-frakció javaslatára döntött arról is, hogy a csütörtöktől Szaniszló Sándort az összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottság elnökét és tagját visszahívják, és péntektől a testület elnökének és képviselő tagjának Gajda Pétert, a XIX. kerület szocialista polgármesterét választják meg.

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere február végén lépett át az MSZP-ből Kiss László III. kerületi polgármesterrel együtt a Demokratikus Koalícióba. Szaniszló Sándor február 26-án azzal magyarázta átlépését, hogy polgármestersége első száz napja után azt tapasztalta, egyre több helyi választó türelmetlenkedett az ígért egészségügyi és közúthálózati fejlesztések ügyében, és számára úgy tűnt, hogy az MSZP-től nem kapja meg azt a támogatást, amely elvárható lett volna. Veszélyhelyzet idején – törvényi rendelkezés értelmében – a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. május 02. 17:09
Gézám! Te megvehető voltál 30 ezüstért, miért gondolod, hogy másokat meg te vehetsz meg üveggyöngyökért? Szánalmas.
Ernie Pantuso
2020. május 01. 11:35
Most nem azért, de nem arról szólnak rendőrségi nyomozások, hogy idős emberek haltak meg, mert nem volt megfelelő az ellátás? Szóljatok rám, ha fordítva vagyok bekötve, de az ápolóknak nem az ellátás a feladatuk?
Sulammit
2020. április 30. 19:11
Ez botrány!!!! iszonyatos kosz volt az intézményben november óta, ég és föld volt a különbség, amikor anyukám beköltözött, még rend és tisztaság volt, és orvosi felügyelet. A higiénia és az orvos hiánya okozhatta a sok beteg halálát, és szerintem édesanyám volt az első áldozat. Az idős nő 2017-ben költözött be a Pesti úti Idősek Otthonába, ahol akkoriban még rendben volt minden. Az intézmény a Fővárosi Önkormányzat kezelésében van. A férfi szerint tavaly novemberben minden megváltozott: a korábban kedvelt ápolók eltűntek, lecserélték a főnővért, és orvossal többé nem tudtak beszélni. Szerinte anyja az otthon első koronavírusos áldozata - hiszen pont aznap halt meg, amikor öt beteget is elvittek az intézményből koronavírussal - írja a lap. https://www.origo.hu/itthon/20200430-pesti-uti-idosotthon-november-ota-nem-volt-orvos-mondja-a-meghalt-idos-asszony-fia.html
Sulammit
2020. április 30. 18:54
Azok is kapnak akik nem tettek semmit, a rühösség ellen? Most volt a hírekben, hogy november óta nem volt orvos az otthonban és lecserélték az egész személyzetet, akikkel meg voltak elégedve a lakók. Az nyilatkozta, akinek elsőnek halt meg ott az édesanyja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!