Gulyás: Boszorkányüldözés folyik Magyarországgal szemben az EU-ban

2020. április 04. 14:05

Ha vannak vitás kérdések, azokat a válság után kell lefolytatni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2020. április 04. 14:05

Boszorkányüldözés folyik Magyarországgal szemben, ami végtelenül etikátlan és helytelen, mert most Európa egészének és az Európai Uniónak is a járvány elleni védekezésre kellene koncentrálnia, nem pedig egyes tagállamokkal foglalkozni – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombati sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely arra a kérdésre válaszolt, hogy a miként kezeli a kormány az „EU felől érkező újabb támadássorozatot”, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény elleni „össztüzet” és a 7-es cikk szerinti jogállamisági eljárás ismételt felvetését. A tárcavezető szerint Orbán Viktor miniszterelnök találóan fogalmazott ebben az ügyben, amikor azt mondta: „mi a járvány elleni védekezéssel foglalkozunk, Brüsszel pedig velünk”. Gulyás Gergely úgy vélte: ha vannak vitás kérdések, azokat a válság után kell lefolytatni.

Leszögezte: a magyar koronavírus-törvény minden szempontból megfelel minden jogállamisági kritériumnak. Hozzátette: ezzel kapcsolatosan számtalan hazugság hangzott el az európai sajtóban, amelyet – jegyezte meg – már megszoktak, de ennek mértéke „a korábbiakon is túllő”.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ezüsthegy
2020. április 05. 22:40
Szeretném leszögezni, hogy Brüsszel nem Magyarországot, a magyar népet támadja, hanem Orbán korrupt, hazug, diktatórikus rendszerét. Rendkívül ostoba ember az, aki nem látja, hogy az EU pénze tarja még életbe Magyarországot. Sokkal jobb lenne a helyzet, ha a kapott pénz igen jelentős része nem a kiváltságosokhoz kerülne.
yndi
2020. április 04. 20:38
Boszorkányüldözésről pampognak, aztán megfelezik az ellenzéki pártok állami támogatását. Ez röhejes lenne, ha nem siralmas volna.
Menhetten
2020. április 04. 18:43
Csak nekem tűnik úgy, ez a gazdaság védelmi akcióterv vagy mi, inkább elvesz mint ad? Van benne valami olyan amit az állam magára vállal? Innen ezt vonja el, ott azt adóztatja, ezt felezi, ebből elvesz! Valahogy így. Végül is akkor mit ad? A Liget beépítését? Tiborcz kikötőjét? Lőrincz élmény parkját? Budapest Belgrád vasútvonal titkosítását? És akkor most hol van valós tájékoztató a járvány számairól? Nem a süketelésre kíváncsi az ember, hanem a valóságra. Mennyi is a beteg? Mennyi cég csődölt be? Mennyi ember lett munkanélküli? Mennyi a munkanélküli járadék ideje? Ez a qrva akcióterv miért olyan nehezen készül el? Mert a hatalom olcsón akarja megúszni, de nagy politikai haszonnal? Lesz ebben az országban annyi közmunka megint, hogy a helyi hatalom ismét kiskirálykodhat a kedve szerint. Lesz itt annyi tönkre ment élet, csak mert az állam sz@rban hagyja az állampolgárok széles tömegét, hogy a romok közül már nem lesz aki kimentse a magukra hagyottakat. Mocskos szemét, aljas kormánya van az országnak, hiába jelenti be a sok maszkot meg lélegeztető gépet, ha inkább megfojtja az országot, mint segítsen rajta. Mert neki most is csak a hatalom, a bosszú, a saját láb a fontos. Akcióterv! A nagy büdös francokat! Sima tolvajok, gátlástalan véglények halmaza, akik éppen lesöprik a padlást!
citizen12
2020. április 04. 15:34
"Boszorkányüldözés folyik Magyarországgal szemben az EU-ban" Érzi a vesztét Brüsszel, recseg-ropog az Eu? Veszélyben a nekik profitábilis centrum-periféria puzzle?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!