Félmilliárdos útfejlesztés Tatabányán

2020. április 28. 07:50

Közvetlen összeköttetést alakítanak ki a Galla ipari övezet és az M1-es autópálya óvárosi lehajtója között.

2020. április 28. 07:50

Így kitilthatják Óváros fő közlekedési útjáról az iparterületre szállító, öt tonnánál nehezebb teherautókat – közölte a polgármester az MTI-vel. Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta, a területen működő kis- és középvállalkozások fejlesztési terveinek támogatása, telephelyeik megközelíthetősége ugyanolyan jelentőséggel bír a beruházásban, mint a lakosság számára a teherforgalom elterelése.

A munkálatok során 1700 méteren újítják fel a teljes útburkolatot, és fél kilométeren új útpályát építenek. Az út kialakításához ingatlanokat kellett vásárolni, valamint megállapodást kötöttek a MÁV-val egy használaton kívüli iparvágány megszüntetéséről. Az 508 millió forintos beruházásból 328 millió forintot tesz ki az uniós támogatás, 180 millió forint az önkormányzat önrésze. A Galla ipari övezet Tatabánya Budapest felőli részén található, a csaknem kilenc hektáros területen jelen van a műpadlót gyártó Graboplast Zrt., valamint a víztisztító membránokat készítő SUEZ Water Technologies and Solutions, illetve számos kis- és közepes vállalkozás. A társaságok csaknem hatszáz embernek adnak munkát, és a további betelepülők 90 új munkahelyet hoznak majd létre.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2020. április 28. 12:39
Félmilliárdos.Tehát kb kétszázötvenmillióból kijön.
3M..
2020. április 28. 08:52
Én meg a 21. században földúton járok. Szebb Jövőt!
pitypang1125
2020. április 28. 08:15
Nha erre kíváncsi leszek, ez csak ígéret marad, már csak azért is mert igen csak messze van onnan az M1_es. Ez azt sem tudja miről beszél. Az autó pályát összekeveri az 1 es főúttal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!