DK: Teszteljék a külföldről érkezett maszkokat is!

2020. április 11. 10:23

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, és azt javasolja, végezzenek tesztet Magyarországon is a külföldről érkezett maszkokon.

2020. április 11. 10:23

A finn kormány bejelentette, az általuk külföldről rendelt maszkok sajnos megbuktak a különböző teszteken, a kórházi használatra alkalmatlanok. Ugyanis ezek a maszkok nem nyújtanak megfelelő védelmet viselőik számára, ami a frontvonalban lévő egészségügyi dolgozóknál kiemelten fontos, hiszen folyamatosan ki vannak téve a vírusfertőzésnek.

 A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, és azt javasolja, végezzenek tesztet Magyarországon is a külföldről érkezett maszkokon. Az emberi élet nem játék, nem lehet ekkora veszélynek kitenni az egészségügyi dolgozókat, akik folyamatosan, a nap minden órájában betegekkel érintkeznek. Ha a maszkok nem alkalmasak a hatékony védelemre, akkor óriási felelőtlenség azzal hitegetni bárkit, hogy biztonságos a használatuk! – olvasható a Varga Zoltán által kiadott közleményben.

(MTI-OS)

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2020. április 11. 17:35
Elvben elég lenne a "CE" jelzés meglétének ellenőrzése. Ez annyit jelent, hogy a termék a gyártó bevizsgálása alapján megfelel az Unió követelményeinek. Ha hamis jelzést tettek fel akkor Kínához kell fordulni, akinek nem érdeke, hogy a termékei hírét rontsák. ( Különben az ott helyismerettel rendelkezők szerint belső használatra három minőség létezik, erősen eltérő áron. " bad Q", "so-so Q" és " Good Q".)
villogókékfog
2020. április 11. 14:43
Magatokon teszteljétek kongóban, ebolások körében.
pumuklik
2020. április 11. 14:05
Altus nem nyított labort?
pitypang1125
2020. április 11. 13:35
Rohadt tetves hazaáruló, gyilkosok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!