A Petőfi híd felújításáról kezdődik társadalmi egyeztetés

2020. április 22. 07:52

A tanulmányterv várhatóan ez év őszén jelenik majd meg.

2020. április 22. 07:52

Társadalmi egyeztetés indul szerdán a Petőfi híd, a Boráros tér és környezete felújításáról – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A közlemény szerint a BKK oldalán várják a lakosság véleményét április 22. és május 12. között. Ez a tanulmányterv lesz az alapja a későbbiekben elkészülő kiviteli terveknek – tették hozzá.

A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után a társadalmi egyeztetés eredménye a BKK oldalán lesz elérhető, a tanulmányterv pedig várhatóan ez év őszén jelenik majd meg. A fejlesztésről azt írták, annak részeként nemcsak a híd, hanem a hozzá kapcsolódó budai és pesti csomópontok környezete is megújulhat, és a térségben tervezett egyéb fejlesztéseket – például a Közraktár utca forgalomcsillapítását vagy a H6-os és a H7-es HÉV fejlesztését – is elvégezhetik.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2020. április 22. 10:39
Hosszába! Legyen hosszába a híd! Sokkal könnyebb lenne eljutni Káposztásmegyerről Budafokra! Léci!
néhai Ch.Pilot
2020. április 22. 10:10
Tisztelt BKK! Javaslatom szerint a híd legyen a jövőben mobil híd. Pillérei ne legyenek a mederbe stabilan bebetonozva, hanem egy-egy lehorgonyzott hajón nyugodjanak. Ha a valamelyik szomszéd hídon megnövekedik a forgalom, akkor a horgonyt felszedve ezt mellé lehet úsztatni, hogy kisegítse. De most jött át a szomszéd, aki aztat mondja, hogy legyen fix a híd, de felnyitható. A zöldséges meg felüzent a kisboltjából, hogy ő azt szeretné, ha a felújított híd hosszában lenne a Dunán. Ha lesz még ötletem, újra jelentkezem.
pollip
2020. április 22. 09:24
Százan mondanak százfélét. Ebből hogy lesz felújítás? Valszeg úgy, hogy maradnak a tervek, aztán kész is van a társadalmi egyeztetés.
Anonymtalan
2020. április 22. 09:16
A Petőfi hídról mi a fenének társadalmi egyeztetés? Még a Lánchídról, bár jelen infrastruktúra mellett hülyeség és erőltetett, de egy elmebeteg hülye rációja van mögötte, de a Petőfi híd esetén még az is hiányzik mögüle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!