Békés Márton: A járvány elősegíti a globalizmus végét

2020. április 03. 14:27

A teremtésvédelem eredendően konzervatív és jobboldali elképzeléséről beszélgettünk Békés Mártonnal. Szóba került a járvány és a globalizáció összeomlása is – itt a pénteki Mandiner Podcast!

2020. április 03. 14:27

A jobboldal eredendően környezetvédő, a többiek csak dumálnak Békés Márton, a Terror Háza kutatási igazgatója és a Kommentár folyóirat főszerkesztője szerint, aki a lap teremtésvédelemről szóló, aktuális száma kapcsán volt a Mandiner Podcast vendége. Békés a beszélgetésben elmondja, hogy a baloldal klímavédelmi felfogása nem elég holisztikus, nem lehet csak a klímavédelemre koncentrálni, valamint hogy az ember posztmodern lerombolása, melyhez a baloldali klímavédők asszisztálnak, teljesen ellentmond a természetvédelemnek. 

A főszerkesztő rámutat: az a baloldali elképzelés, hogy a jobboldalnak nem fontos a természetvédelem, az amerikai neokon-republikánus elit előző évtizedekben bevett meggyőződéséből fakad, ami valóban nem vette komolyan a természetvédelmet és a klímaváltozást, de ez nem tekinthető eredeti és általános jobboldali álláspontnak, inkább kisiklás. A koronavírus-járvány pedig meggyorsítja a nemzeti szuverenitás erőre kapását, hisz például olaszországi polgármesterek sorra vonják le az EU-s zászlót a településükön, és újra fontossá válik az önellátás eszméje.

Készül az adás.<br>A képen balról jobbra: Békés Márton (Kommentár) és Szilvay Gergely (Mandiner)
Készül az adás.
A képen balról jobbra: Békés Márton (Kommentár) és Szilvay Gergely (Mandiner)

Műsorunk az alábbi felületeken érhető el:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. április 04. 07:50
A globalizmusnak feltehetően soha nem lesz vége, mert vannak olyan előnyei, amelyek az elkülönülő nemzetek számára is előnyösek. A vadhajtások elszáradnak, vagy lemetszetnek.
duzur
2020. április 03. 18:09
Nekem nagyon tetszik ahogy a jobb- és baloldal azon versenyez, melyik a hatékonyabb környezetvédö... Ilyesmiért engem korábban itt is kritizáltak vagy kigúnyoltak.
duzur
2020. április 03. 18:03
Attól függ, milyen globalizmusra gondolunk. Remélhetöleg vége pld annak, hogy távoli országoktól függjön, hogy mi itt mikor juthatunk létfontosságú cikkekhez, mert már minden "át lett helyezve." Sokkal nagyobb súlyt kell fektetni a helyi gazdaság széles spektrumára.
RollsRoyce
2020. április 03. 17:24
Az EU1G.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!