Védőmaszkokat ajándékozott egy kínai bank Magyarországnak

2020. március 23. 12:34

A China Construction Bank idén kezdené meg a működését Magyarországon.

2020. március 23. 12:34

Húszezer maszkot adományoztak a China Construction Bank (Europe) S.A. magyarországi fióktelepének képviselői Magyarországnak a koronavírus-járvány miatt; az adományt szállító kamion hétfőn érkezett meg – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.

A közlemény szerint a kínai nagykövetség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium megállapodását követően a kamion Párizsból, Németországon és Ausztrián keresztül szállította a maszkokat az ÁEEK központi épületéhez. A magyarországi működésének kezdetét idénre tervező bank elnökét, Tian Guolit aggasztja a koronavírus által okozott kritikus helyzet Magyarországon. A központi iroda támogatásával húszezer maszkot vásároltak, és azokat Magyarországnak adományozzák – írták.

Horpácsy Balázs, az ÁEEK főigazgató-helyettese szerint Kína fegyelmezett összefogással már túljutott a nehezén, Magyarországon viszont leginkább most van szükség az emberek összefogására és a védőeszközök nagyobb mennyiségű felhasználására – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2020. március 24. 08:47
A szomszédom 70 feletti Bp-en, egyedül él. Maszkot már nem kapott a patikában. Nem enged másnak bevásárolni és rendszeresen jár a temetőbe
Kristály
2020. március 23. 14:10
Merkel és a Franciák metiltották a maszkok és lélegeztetök kiszállitását más országba, így védték a hazai szükségletet, nem segitve a többi tagországon.
Kristály
2020. március 23. 14:04
Köszönjük a kinaiaknak a cégnek ,hogy gondoltak ránk, 20.000 db maszkkal. Köszönjük KLÁRA-nak a 20 db maszkot.(nagy teljesitmény)
Paenumbra
2020. március 23. 13:09
Fasza de 20.000 db csepp a tengerben. Propaganda-értéke nagyobb a valósnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!