Tisztifőorvos-helyettes: Mobil mintavevő egységeket hoznak létre

2020. március 17. 13:06

Kiskunhalason, Ajkán, Szekszárdon és Miskolcon pedig több kórházat járványkórházzá alakítanak.

2020. március 17. 13:06

A koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban mobil mintatevő egységeket hoznak létre az Országos Mentőszolgálattal együttműködve – közölte az országos helyettes tisztifőorvos az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén kedden, Budapesten. Surján Orsolya elmondta, mostantól a súlyos, ismeretlen tüdőgyulladásban szenvedőknél elvégzik a laborvizsgálatot, már nem nézik az utazási előzményt. Aki nem igényel kórházi ellátást, otthon maradhat – mondta a szakember. 

A népjóléti bizottság ülésén az országos tisztifőorvos-helyettes által elmondottakat az egészségügyi államtitkár azzal egészítette ki, hogy több kórházat járványkórházzá alakítanak. Horváth Ildikó elmondta, a Kiskunhalason épülő mobil karanténkórház mellett a kiskunhalasi kórház tömbjét is kijelölték erre, továbbá Ajkán, Szekszárdon és Miskolcon lesz ilyen intézmény.

Az államtitkár jelezte: sok „importált” koronavírusos betegre számítanak. Mint mondta, úgy készülnek, hogy Magyarországon is megtörténhet az, ami Ausztriában, ahol egy hét alatt a több tízes esetszámból ezres betegszám lett. Elmondta azt is, hogy a járványra felkészülés miatt átrendezték az egészségügyi ellátórendszert.

(MTI, Mandiner)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mozgó lelkész
2020. március 17. 13:29
Még a végén teszteket is csinálnak! JÓ REGGELT!
péterx
2020. március 17. 13:27
Újabb racionális intézkedések. Még a józanabb ellenzékiek is elismerik, hogy a kormány jól kezeli a helyzetet.
BossN
2020. március 17. 13:12
"a járványra felkészülés miatt átrendezték az egészségügyi ellátórendszert" Előrelátó tervezés. Meggyőzően jól csinálják a dolgukat a szakemberek
BossN
2020. március 17. 13:10
Szuperprofi a kormány. Bízom a Fideszben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!