Rudolf Péter lett a Vígszínház új igazgatója

2020. március 24. 17:43

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 2021. december 31-ig vezetheti a Vígszínházat.

2020. március 24. 17:43

Rudolf Pétert bízta meg a Vígszínház vezetésével a főpolgármester. A hírt Karácsony Gergely a Facebook-oldalán osztotta meg. Azt írta: „a Fővárosi Közgyűlés nevében eljárva, a közgyűlés valamennyi frakciójával és minden érintettel egyeztetve 2021. december 31-ig Rudolf Pétert bízom meg a Vígszínház vezetésével.

A főpolgármester hozzátette, szerinte „egy végtelenül fájdalmas megtisztulási folyamat zajlik a művészeti életben, világszerte. Amit korábban hallgatásba burkolt eltűrés övezett, az mára tűrhetetlenné vált. Hogy így alakult – és jó, hogy így alakult –, az a jövőre nézve is kijelöli, milyen normák tiszteletben tartása lett elemi kötelessége minden színházi vezetőnek. Miként mostantól bármely társulat minden tagja számára lehetőségnél több, hogy azonnal felemelje hangját, ha bárki ezeket megsérti. Ezzel együtt is Eszenyi Enikőnek a Vígszínház vezetésébe fektetett energiáját, munkáját meg kell köszönnünk”.

A Vígszínház igazgatói posztjára korábban hárman pályáztak. Rudolf Péter mellett Csányi János rendező és Eszenyi Enikő is indult a posztért, de ahogy korábban mi is megírtuk, a múlt héten Eszenyi Enikő – a személyét ért támadások miatt – kiszállt a versenyből. 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. március 25. 16:12
p.S.jA! ÉS BUZERÁNS PERVERZ SEGGBASZÓ HÜLYE IS VAGY NEM MELLESLEG!
zzzz
2020. március 25. 15:22
ezt komolyan nem értem. eszenyi egy nemzeti érzelműnek nehezen nevezhető, liberális ripacs, akinek a pályázatát alföldi támogatta. rudolf péter az elmúlt évtizedek legjobb színházi színésze-rendezője, aki nyíltan vállalja konzervatív nézeteit. nem örülni kéne?
gyaloggos
2020. március 25. 13:59
RUDOLF Péternek ezt nem kellene elfogadnia! NEM csak azért, mert a szakmai bizottság nem az ő pályázatát tartotta legjobbnak, hanem azért, mert CSAK 2021. december 31-ig nevezte őt ki Karácsony! EZ nagyon rövid idő, és roppant mód gyanús is!
T. Péter
2020. március 25. 12:31
Talán azért most jött elő, mert most volt a diriváltás, és nem azért, mert nem ment el arra a tüntetésre. Oké, persze, hidd el, értem én pontosan, hogy azt a narratívát kell nyomni ezerrel, hogy a ballib hogy bánik el a sajátjaival, mintha ez valami ballib lenne, és nem egyszerűen ide fajult mára az egész ország (akárhány jobboldali gondolkodót lehetne előkapni hirtelen, Orbán, Antall egykori minisztereit), akik valamiben kritikát fogalmaztak meg, és abban a szent pillanatban átlényegültek kriptokommunistává, árulóvá, akármivé. Igen, sajnos, ide lökött minket ez a mindenkit megosztó, mindenkit állandó harci lázban égető, a haza-nem-lehet-ellenzékben ihletésű politika. Szégyen, gyalázat. De ne próbáljunk már úgy tenni, mintha mutogatni lehetne, hogy a "ballib" ilyen, a "jobb" meg nem, vagy fordítva, mert elröhögöm magam, de tényleg. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!