Nagyot nőtt a beazonosított koronavírusos betegek száma Magyarországon

2020. március 25. 07:07

Elhunyt egy brit állampolgárságú beteg.

2020. március 25. 07:07

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, továbbá elhunyt egy brit beteg – közölte szerda reggel a koroanvirus.gov.hu.

Mint írják, továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma: 226 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár.

(Mandiner)

Összesen 345 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2020. március 25. 22:43
Valóban igaz, , de fel fog pörögni a járvány - bár ne így történjen. Az is valószínű, hogy mire végig megy rajtunk, még nem lesz aktív védőoltás. Persze remélem, hogy lesz. Lehetne döglött vírussal is oltani - mint ahogyan azt más védőoltások esetében teszik. Remélem gondolnak rá a szakemberek. Pl itt a fórumon már februárban felpendítettük a rekonvaleszcens szérum használatának a lehetőségét, s csak most kezdenek róla a szakemberek írni. Az klorokvin -ről is már régebben is lehetett hallani, hogy hatékonyan alkalmazták Kínában, de itt még csak mostanság kezdenek róla néha beszélni. A japánok a favipiravirarral értek el jó eredményeket - de csönd van róla. A vírus, ha nem lesz hatékony aktív immunizálásra lehetőség, akkor itt fog köztünk éldegélni. Vagy megszelidül, - én a helyében ezt tenném,, mert ha elpusztítja a gazdát, azzal ő is elpusztul - bár mondjuk a fekete himlőt ez sem érdekelte.
barnabibambi
2020. március 25. 18:05
Budai Gyula FIDESZ parlamenti képviselője az átkossal példálózik és fenyegetőzik .Főképpen a nyuggerokat. Tehát semmi esetre sem szabad a Fidesznek megengedni hogy teljhatalmat csináljon magának,azaz eltörölje a demokráciát és bevezesse a komcsi dziktatúrát.Ezt a Budai Gyulát pedig börtönbe kell zárni mert egy megveszekedet vörös disznó!
illiberator
2020. március 25. 16:44
És a kör bezárult :)
fogas paduc
2020. március 25. 15:19
Nem szignifikáns a változás! Bármikor robbanhat - mint a 2:1 arányú H2:O2.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!