Magyar Nemzet: Soros és Gyurcsány emberei fúrják a járványügyi intézkedéseket

2020. március 13. 08:15

Majtényi László intézete diktatúrától tart.

2020. március 13. 08:15

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Magyar Nemzet csütörtöki cikkében az ellenzéki politikusok azon megszólalásait gyűjti össze, amelyekkel a kormányt próbálják hátba támadni. Pénteken pedig különböző intézeteket vett górcső alá a lap. A Magyar Nemzet idézi az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet közleményét, amely szerint már önmagában egy sima járványügyi szituáció is „súlyosan korlátozhatja az egyén jogait”, és az is elég lenne a helyzet kezelésére. A Magyar Nemzet szerint az Ekint közleménye azt sugallja, hogy „a világjárvány miatt bevezetett különleges jogrendet a kormány arra akarja felhasználni, hogy lerombolja a sajtószabadságot, az egyének véleménynyilvánítási jogát és a jogállamot.” Az intézetet egyébként Majtényi László vezeti, aki 2017-ben harcba szállt a köztársasági-elnöki pozícióért. „Bármely, a nyílt társadalom eszmerendszeréhez kötődő szervezet, amely jelen esetben azonnal azon mesterkedik, hogy az emberi jogi fundamentalizmusra hivatkozva hiteltelenítse a szuverén döntéshozó rendkívüli intézkedését, a közbizalmat roppantja meg és Magyarország érdeke ellen hat”– reagált Majtényiékra az Alapjogokért Központ.

Szintén hasznot kíván húzni a vészhelyzetből a Magyar Orvosi Kamara, amelynek újonnan megválasztott vezetője Kincses Gyula, Gyurcsány egykori államtitkára. A MOK szerdai sajtótájékoztatóján a szervezet az egészségügyi dolgozók vírusvédelmét összekötötte az orvosok béremelési igényével, bár ezt utóbb letagadta. A kamara vezetői szerdán azt állították, hogy nincsenek megfelelő orvosi védőfelszerelések, a kormánynak pedig el kellene fogadnia az általuk tett, és éppen a napokban tárgyalt orvosi bérjavaslatot. Ezenkívül szóba hozták az önként vállalt orvosi többletmunka felmondásának ügyét is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma cáfolta a vádakat. Közben Kincses a Klubrádióban pontosította, hogy szerinte kik vádolják zsarolással az Orvosi Kamarát: már nem az Emmit, hanem a „Rogán-féle bullshitgenerátor csapathoz” tartozókat nevezte zsarolással vádolóknak. Az Emmi reagáló közleménye a cáfolatok mellett pánikkeltésnek és közveszélyokozásnak nevezi a MOK sajtótájékoztatóján elhangzottakat. Annál is súlyosabb ez a tény, mert olyanok nyilatkoztak felelőtlenül, akiknek tudniuk kell, hogy a pánik a legrosszabb egy járványügyi helyzetben.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. március 13. 11:21
A magyar nemzet mocskossága határtalan...:(
zakar zoltán béla
2020. március 13. 11:16
B- ildikók!
certus
2020. március 13. 11:15
Aki ebben a helyzetben a magyar hatóságok intézkedési jogát kérdőjelezi meg egy nem is hétköznapi helyzetben, valamint az ellátórendszerbe vetett bizalmat rombolja, az nekünk árt. Persze értjük, van akinek semmi sem drága. Legfeljebb végleg kiírja magát a közéletből.
Zokni
2020. március 13. 11:07
Az első hír kapcsán meglepő a kormánypárti (?!) röplap arcátlansága. Miután a világtörténelemben MINDIG a szükség, a kényszer volt az ürügy a hatalom számára, amikor a sajtó-erőviszonyok - megváltoztatására - kényszerültek - (-=idézőjel). ITT látható is, hogy ezt a helyzetet rögtön sietnek is a politikai haszonszerzés ellenzéki szándékának a - leleplezésére -. Ami ugyebár amúgy egy DEMOKRÁCIÁBAN az ellenzék dolga! Ami a második hírt illeti, megnézve az ellenoldali tudósítást, fenti cikk torzítja a tényeket, vagyis hazudik, és hangulatot kelt az orvosi közösség ellen. Hajrá Felcsutország! Hajrá felcsutok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!