Lakatos: A kitoloncolt irániak félelemben tartották a kórház dolgozóit, és rongáltak

2020. március 16. 17:05

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján kérdéseket is feltettek.

2020. március 16. 17:05

Már a sajtótájékoztató elején jelezték: mindenki csak egyet kérdezhet a feszített munkatempó miatt. Elsőként a köztelevízió tett fel kérdést, a protokollal kapcsolatban. Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, még a mai napon kiadják az új egészségügyi protokollt. Meg fog változni a laboratóriumok mintavétele: az országos intézet mellett további hét laboratórium vizsgálhatja a mintákat, és vidéki helyszíneket is bevonhatnak a járvány elleni harcban.

Az Index kérdése az volt, hogy miért nem közölnek területi adatokat a fertőzöttekről, miért nem tudhatjuk a fertőzöttek nemét, életkorát? Müller válaszában kifejtette: nem tartja helyesnek, hogy adatok alapján lekövethető legyen egy beteg, tekintettel vannak a személyiségi jogokra. A napi.hu a magánorvos-beteg találkozásokról érdeklődött, hogy hogyan lehetne mérsékelni az érintkezéseket. Müller szerint erről a jövőben dönthetnek, egyelőre csak a közszférában rendelték el a találkozások minimalizálását. Kósa András a Népszavától a 65 év feletti egészségügyi dolgozók számáról és jövőbeli munkájáról tett fel kérdést. A tisztifőorvos szerint a háziorvosok körülbelül egyharmada érintett, szerinte ők otthonról tudnak majd segíteni. Ennek a kidolgozása is folyamatban van.

A 444.hu-t is az egészségügyi dolgozók érdekelték, hogy hányan vannak karanténban? Müller elmondta, több dolgozó is karanténba került, de jó hírként beszámolt arról is, hogy az eddigi mintavételek negatívak lettek. Az Mfor.hu kérdése a „Miért Kiskunhalason épül a kórház?” volt. Lakatos Tibor szerint azért volt erre szükség, mert Kiskunhalas közel van a fővároshoz, amely centrumnak minősül, és megvannak a szükséges infrastrukturális feltételek.

A TV2 a kitoloncolt irániak viselkedéséről tett fel kérdést. Lakatos megerősítette a kitoloncolás tényét, és elmondta, hogy megrongálták a kórház vagyontárgyait, félelemben tartották a kórház dolgozóit is. Büntetőszankciókra is számíthatnak a kitoloncolás mellett – mondta a vezérezredes. Csuhaj Ildikó az ATV-től a német szájmaszkokról érdeklődött: a válaszadók elmondták, hogy  a hamburgi szállítmány útban van, a héten megérkezhet.

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. március 16. 19:40
Vannak akik hekkeléssel zavarják a közt érintő intézkedéseket. https://www.vadhajtasok.hu/2020/03/16/rendkivuli-ennyire-aljas-mar-nem-lehet-valaki-meghekkeltek-a-kormany-koronavirusrol-tajekoztato-honlapjat/
brabant89
2020. március 16. 18:59
És persze azt üvöltözték folyamatosan, hogy Allah akhbar.
khomeini
2020. március 16. 18:43
Jót tett a mai sajtótájékoztatónak a tegnapi Kovács Zoltán-performansz, sokkal kevésbé volt pofátlan az ellenzéki sajtókonglomerátum, mint eddig bármikor.
zöldalma
2020. március 16. 18:13
Ha a nácik által magasztalt iszlám diktatúrában ilyenek az egyetemisták, akkor képzeljük el a tudatlan iszlám fanatikust, aki a mullahok által cenzúrázott médiából tájékozódik. Várjuk a kuruinfo, Novák család elítélő nyilatkozatát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!