Július elejére állhat vissza a légiközlekedés rendje

2020. március 13. 14:46

Addig viszont sok áldozata lesz a koronavírus-járvány miatti keresletcsökkenésnek.

2020. március 13. 14:46

Nyilatkozott az AIRportal.hu-nak Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. Váradi a jelenlegi helyzetről szólva elmondta, napi szinten, sőt napon belül akár többször is változhat, hogy mely járatokat tudják teljesíteni. Az előre tervezetthez képest 20 százalékkal alacsonyabb kapacitással működik a Wizz Air márciusban, ennek megfelelően csökkentették a gépállományt és a személyzet létszámát. A 121 gépből 10-et pihenőre küldtek.

„A magyar hátterű diszkont légitársaság becslései szerint májusban kezdhetik el visszaépíteni a kapacitásokat, és legkésőbb júliusra már a korábban tervezett menetrenddel tudnak majd üzemelni.A helyzet azonban a Wizz Airt is nagyon rosszul érinti, február elejétől március végéig 40 millió eurós kárt szenvedhet el a cég, mert bár a bevételkiesés ennél magasabb, a kevesebb járat alacsonyabb költségszintet is jelent” – olvasható az AIRportalon.
Váradi azonban mindenkit megnyugtatott: a Wizz Airnek 1,5 milliárd eurós készpénzállománya van, így egyelőre nem fenyeget az a veszély, hogy a cég csődbe megy.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2020. március 13. 15:54
Honnan veszik? Addigra garantáltal lecseng a hiszti? Szebb Jövőt!
Laudaricus
2020. március 13. 15:11
A Lufthansa és a többi nagy légiközlekedési cég is nagyon meg fogja szenvedni, nemcsak a Wizz. Az első csőd már megvolt, hamarosan fogunk hallani a többiről is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!