Jobbik: Mindenkit bedarál Orbánék oktatáspolitikája

2020. március 03. 18:49

A 15 éves fiatalok egynegyede gyakorlatilag funkcionális analfabéta, így a ma tanulóinak jelentős része nem tud majd helytállni a 21. században – jelentette ki Ander Balázs.

2020. március 03. 18:49

A Jobbik szerint „mindenkit bedarál Orbánék oktatáspolitikája”, amely cselédnek tekinti a pedagógusokat, a szülőket és a gyerekeket is. A magyar pedagógusok nagyon sokat dolgoznak, megalázó bérért – jelentette ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján Ander Balázs országgyűlési képviselő, Jobbik-alelnök.

Megjegyezte: tíz év alatt 42-ről 56-ra ugrott a tanárok ledolgozott heti óraszáma, miközben fizetésük 40-50 százalékkal alacsonyabb a szükségesnél, holott „a legjobbakat kellene erre a pályára csábítani és ott megtartani”. Ezzel szemben jelentősen nő a képesítés nélküli, illetve a nem saját tárgyát tanító pedagógusok száma – fűzte hozzá. Azt mondta: jelentős a lemorzsolódás, a tanárok 45 százaléka 50 évnél idősebb, miközben százból alig hatan fiatalabbak 30 évnél.

Ander Balázs szerint a szülőket is „egyfajta cselédnek tartja” a rendszer. Példaként az iskolaérettségi vizsgálatot említette, amely „bizalmatlanságra alapuló hivatali vizsgálattá” tette az eljárást. A 15 éves fiatalok egynegyede gyakorlatilag funkcionális analfabéta, így a ma tanulóinak jelentős része nem tud majd helytállni a 21. században – jelentette ki az ellenzéki politikus. Egy új klebelsbergi modellre lenne szükség, ami valóban az ország felemelkedését szolgálja – fogalmazott Ander Balázs.

A pártból és annak parlamenti képviselőcsoportjából kilépését hétfőn bejelentő Bana Tibor távozását firtató kérdésre válaszolva közölte: mindkét fél megtesz mindent azért, hogy a szétválás normális keretek között menjen végbe. „Mi megyünk tovább egy meghatározott úton, amely véleményünk szerint” a magyar emberek érdekeit fogja szolgálni – fogalmazott Ander Balázs.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hattori
2020. március 04. 10:12
igaza lehet a jobbiknak... elég jól darálódnak! :D :D :D
bunko_jobbos
2020. március 04. 08:15
" A 15 éves fiatalok egynegyede gyakorlatilag funkcionális analfabéta" Igaz lehet, de en igy fogalmznek inkabb: A 15 éves fiatalok egynegyede gyakorlatilag cigany. Szerintem ez jobban megragadja a lenyeget. Tul sokat kepzelnek sokan az oktatas hatasarol. Az iskola meg tudja tanitani az embert osszeadni, szorozni, olvasni, a Pythagorasz-tetelre stb. De gondolkodni, becsuletesnek lenni, mosakodni, az erzelmeidet kordaban tartani csak a csalad kepes megtanitani. Hulyeseg mindent az iskolara fogni.
Krupp Skya
2020. március 04. 04:43
"A 15 éves fiatalok egynegyede gyakorlatilag funkcionális analfabéta, így a ma tanulóinak jelentős része nem tud majd helytállni a 21. században jelentette ki Ander Balázs." Van legalább az MSZP/DK-nak, Jobbiknak utánpótlása.
Krupp Skya
2020. március 04. 04:34
Jobbik: Mindenkit bedarál Orbánék oktatáspolitikája A Jobbikot is bedarálta a DK-ba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!