Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Jobbik: Már most gondolni kell a válság utáni időkre

2020. március 18. 16:58

„Mi, magyarok nemcsak túlélni, hanem megélni is szeretnénk Magyarországon” – hangsúlyozta Gyöngyösi Márton.

2020. március 18. 16:58

 Az ellenzéki politikus felidézte pártja napokban bemutatott ötpontos gazadási akcióprogramját, amelynek része egy munkahelyvédelmi alap felállítása, az állami alkalmazottak zökkenőmentes bérkifizetésének garantálása, a jelzáloghitel-törlesztések fizetési kötelezettségének felfüggesztése, a számlafizetési moratórium és a védekezéshez használatos legfontosabb eszközök árának maximalizálása.

Példaként hozta fel, hogy Olaszországban a gyermekével otthon maradó szülő havi 200 ezer forintnyi bónuszra jogosult, a bajbajutott vállalkozások adóterhét elengedik, Franciaországban zéró toleranciát javasolnak az elbocsátásokkal szemben és 300 milliárd eurós segélycsomagot ígérnek a vállalatoknak. Bulgáriában a veszélyeztetett cégeknél dolgozók bérének 60-70 százalékát az állam átvállalja, az egészségügyi dolgozók 170 ezer forintnyi bónuszt, Szerbiában pedig tíz százalékos fizetésemelést kapnak.

Ebben a helyzetben méltánytalannak nevezte, hogy Matolcsy György jegybankelnök „annyit tud csak javasolni, hogy a magyarok vegyenek fel még több hitelt, és adósodjanak el kétszer annyira, mint amennyire most el vannak adósodva”, a miniszterelnök pedig csak annyit mond az idegenforgalom jövőjéről, hogy „nekik kampó”.

Most nincs helye az arroganciának, nincs helye a felesleges erőfitogtatásnak, most a nemzeti szolidaritásnak van itt az ideje; a koronavírust együtt kell leküzdenünk – fogalmazott. Kijelentette: mi, magyarok nemcsak túlélni, hanem megélni is szeretnénk Magyarországon. Hangsúlyozta: ahogy eddig is, ezután partner a Jobbik minden olyan lépésben, ami a magyar emberek biztonságát és jólétét szolgálja.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. március 18. 18:40
Jakabot el! A trónra Mezőtúr klasszisát Csányi elvtársat vagy Lukács tizedest!
Mich
2020. március 18. 17:57
Ezt a Maszop írta, de a nácik beszopták.
hátakkor
2020. március 18. 17:47
Jó helyen vannak Dobrev seggében! Ferit bebuszoztatták a Kecskeházy listán, Dobrevék viszont nem a Kecskeházy. Jákob keresgélni fogja a bejutó helyeket.
luisbathhelena
2020. március 18. 17:36
Én már gondolok a közeljövőre. És abban nem szerepel a jobbik, igaz Csúnyatáp?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!