Háborús bűnökkel gyanúsított szerb férfit tartóztattak le Budapesten

2020. március 10. 17:25

A gyanú szerint a férfi 1999-ben puskatussal bántalmazott és megerőszakolt egy terhes nőt.

2020. március 10. 17:25

Ideiglenes kiadatási letartóztatásba helyezett egy szerb férfit az 1999-es koszovói háború idején elkövetett háborús bűnök gyanúja miatt kedden a Fővárosi Törvényszék. A bíróság az MTI-vel azt közölte, hogy a férfi ellen a koszovói hatóságok adtak ki elfogatóparancsot; a civil lakosság ellen elkövetett háborús bűncselekmény miatti eljárás lefolytatása érdekében keresik őt. A férfi a gyanú szerint 1999 júniusában Vidanje faluban automata fegyver tusával megütött egy nyolc hónapos terhes nőt, majd megerőszakolta – olvasható a közleményben.

A törvényszék azt közölte: a szerb férfi nem járult hozzá az egyszerűsített kiadásához, ezért a kiadatás feltételeinek fennállásáról a bíróság a teljes kiadatási kérelem beérkezése után tud majd csak dönteni. Az iratok beérkezéséig, illetve negyven napra a bíróság elrendelte a terhelt ideiglenes kiadatási letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék a tárgyaláson kizárólag azt vizsgálta, hogy a meglévő információk szerint van-e akadálya a kiadatásnak, illetve az ideiglenes kiadatási letartóztatás elrendelésének –írták, jelezve, hogy a végzés végleges.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurguly Mihaly
2020. március 11. 10:59
Albániának kell kiadni , majd ők eldöntik mit kezdjenek vele.
Hajrafidesz
2020. március 10. 20:14
Tudomasom szerint a haborus bunok sosem evulnek el es ez igy van jol. Az ilyen "ember " nem melto semmifele kegyelemre
Bitrex®
2020. március 10. 18:53
Nem mintha helyeselném a pasas tettét, védeni sem akarom, de húsz év után nem évül el az ilyesmi? Főleg, hogy egy akkor még nemlétező ország kéri a kiadatását? Ezek ugyanmilyen "háborús bűnök", és milyen bizonyítékai vannak Koszovónak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!