DK: A kormány szerezzen be Kínából védőfelszereléseket!

2020. március 18. 11:56

Oláh Lajos azt mondta, szeretnék, ha a gyógyszertárakban is elérhetőek lennének védőmaszkok, amiket hatósági áron lehet megvásárolni.

2020. március 18. 11:56

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy szerezzen be Kínából védőfelszereléseket a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez. Oláh Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ha a kabinet így tesz, akkor akár már a hét végére megérkezhetnek Magyarországra azok a maszkok, amik valóban képesek megvédeni az egészségügyi dolgozókat.

Hangsúlyozta, hogy Kínában gyakorlatilag már véget ért a járvány, az ország pedig hatalmas gyártókapacitásokkal rendelkezik. Elmondta, hogy az elmúlt napokban több kínai tartományi vezetővel is beszélt, „akik kifejezték nyitottságukat arra, hogy Magyarországot ellássák ezekkel az eszközökkel”. Azzal folytatta, hogy Kínában lélegeztetőgépek és gyorstesztek is rendelkezésre állnak. A kormány ne késlekedjen, az emberélet nem játék! – fogalmazott, hozzátéve: Olaszország és Csehország már megtette a szükséges lépéseket az ügyben. Oláh Lajos azt mondta, szeretnék, ha a gyógyszertárakban is elérhetőek lennének védőmaszkok, amiket hatósági áron lehet megvásárolni.

(MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. március 19. 10:50
Kell a fasznak mááán! Minek. Legföljebb fertőtlenitő folyadék kézmosásra..esetleg. De arra megteszi a jó magas alkoholfokú szesz is....Meg az erős Flóra mosószappan is netán.
pollip
2020. március 18. 16:15
https://pestisracok.hu/fu-alatt-targyalt-a-dk-s-olah-lajos-a-kinai-kulugyerrel-mikozben-szetekezik-a-kormanyt-kina-politikaja-miatt/ https://444.hu/2019/09/13/a-dk-tamadta-a-kormany-kereskedohazait-egy-kepviselojuk-megis-tobb-szalon-kotodik-az-uzlethez
nyugalom
2020. március 18. 15:47
OLÁh lajos???? az meg kicsoda? Köszönjük, nekünk elég, ha a Kormány a szakemberekkel együtt intézkedik! Ezek kontárok, vén, vörös komcsik, akik már semmihez nem értenek, csak okoskodnak, ijesztgetnek! Aljas banda!
Menhetten
2020. március 18. 15:01
Egy fertőzött ember életének megmentésére egyetlen gép is elég. Hiszen életet ment, tehát minden egyes masinára szükség van. Akkor viszont Kásler miniszter figyelmét szeretném felhívni arra a tényre, hogy Hadházy képviselő korábban életmentő lélegeztetők túlárazásáról írt. A Kásler miniszter alá tartozó Állami Egészségügyi Központ először TRIPLA áron akart megvenni 160 lélegeztetőt, de miután a független képviselő a korrupcióra felhívta a figyelmet, akkor arcátlanul csak! DUPLA áron ütötték nyélbe az üzletet. Vagyis, ha a piaci árat alkalmazzák, akkor további 160 gépet lehetett volna venni. De akkor erről Kásler úr senkinek sem írt levelet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!