Agrárminiszter: Semmi szükség nincs az élelmiszerek felhalmozására

2020. március 19. 10:38

Zavartalan az élelmiszerellátás – fogalmazott Nagy István.

2020. március 19. 10:38

A magyar mezőgazdaság 25 millió ember ellátására képes. A múlt szombaton háromszor annyit vásároltak az emberek, mint karácsonykor szoktak, ennek ellenére az ellátás zökkenőmentes volt. Ezt a hirtelen jött nagy nyomást is képes volt kiállni az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, a kereskedelem – hangsúlyozta. Az ideiglenesen előforduló üres polcok azt mutatják, hogy az alkalmazottak fizikai erővel nem győzik feltölteni azokat.

Azt is elmondta, hogy a pánik hozza az élelmiszerek túlárazását, a piaci folyamatok ezt nem indokolják. Kijelentette, a túlárazások ellen fel kell lépni, így ellenőrzések várhatók.

A tárcavezető a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy az uniós támogatásokat a gazdák rendben megkapják, a kifizetések esetleg még előbb is megtörténhetnek a tavaszi vetések megfelelő elindulásához. Az igénylési határidő meghosszabbításáról vannak tárgyalások, döntés még nincs – mondta.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2020. március 19. 11:56
Az emberek nem hisznek már a kormánynak...
zakar zoltán béla
2020. március 19. 11:42
A hüjék vigyék!
Vainamoinen
2020. március 19. 11:01
Igen, csak a belpesti bagazs nyereszkedni akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!