Az azonosított fertőzések száma 187-re nőtt az országban

2020. március 24. 07:32

Felgyógyult 21 ember, 8-an belehaltak a betegségbe, karanténban 92-en vannak, és 6113 mintavétel történt.

2020. március 24. 07:32

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 187-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma – olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra kedden feltett közleményben.

A közlemény szerint a járvány a csoportos megbetegedések szakaszában jár, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus – tették hozzá.

A tömeges fertőzés lassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és mindenki, aki teheti, maradjon otthon, és tartsa be a szabályokat, az ajánlásokat – hangsúlyozták.

A Magyarországon azonosított új koronavírus-fertőzöttek száma 187, közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 173 magyar állampolgár. A gyógyultak száma 21, 8-an belehaltak a betegségbe, karanténban 92-en vannak, és 6113 mintavétel történt.

(MTI)

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2020. március 24. 11:44
Amúgy most nagyon sok helyen a kórházakban vihar előtti csend van. Amit nem muszáj azt már nem végezzük, személyzet egyelőre a szükséges minimumon (felesleges ellátó-beteg találkozások, és az expozíció csökkentése), mindenhol előkészületek a tömeges esetekre, emberi és tárgyi erőforrások átcsoportosítása, stb...
realista
2020. március 24. 10:40
A legkártékonyabbak azok, akik elbagatellizálják a problémát, hamis illúziókat táplálva elaltatják a normális veszélyérzetet. Mindenre találnak olyan példát, miszerint van ahol még rosszabb a helyzet.
barnabibambi
2020. március 24. 08:47
A házi karantén a legrosszabb intézkedés,egy fertőző megfertőzi a családtagokat és mivel a zöm a városokban társasházban lakik tovább fertőzi a lakóközösséget ez a "láncreakció" beláthatatlan következményekkel jár,lásd az Olasz példát! Tehát teszt-teszt-teszt -szekciós karantén- adott esetben kórház! Ez a helyes út! Minden más a korpás fejek hülye szüleménye. Eszt az átkosban a 60-as években tanították mert dúlt a hidegháború,és minden ármányra,támadásra szabotázsra felkellett készülni! most a maiak meg segg hülyék !
barnabibambi
2020. március 24. 08:31
Most jön a java! A védekezés során elkövetett durva hibák,a határokon elmaradt kontroll,teszt,karantén miatt sok ember fogja életét veszteni.Nos okoskák Orbán mikor fog bocsánatot kérni a néptől? Ti melbedobással támogatjátok Orbánt akkor állítsátok ki a kamerák élé és kérjen bocsánatot a néptől,talán úgy még ember maradhat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!