Változtatna a börtönzsúfoltságról szóló javaslaton a törvényalkotási bizottság

2020. február 21. 10:12

A Ház várhatóan jövő kedden hoz határozatot a törvényjavaslatról.

2020. február 21. 10:12

Támogatta az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága azt a kezdeményezést, hogy a büntetés-végrehajtási bíró által megállapított kártalanítás kifizetésének hatvannapos határidejébe ne számítódjon bele a kifizetés felfüggesztésének időtartama.

A testület a pénteki ülésén a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetéséről szóló törvényjavaslathoz fogadta el a módosító javaslatot.

Az előterjesztést hétfőn terjesztette be az igazságügyi miniszter, és azt sürgős tárgyalásban csütörtökön rendkívüli ülésen vitatta meg az Országgyűlés. A Ház várhatóan jövő kedden hoz határozatot a törvényjavaslatról.

A tárca előterjesztése értelmében június 15-ig azonnal felfüggesztik a börtönzsúfoltsági kártalanítások kifizetését, és a határidőig a nemzeti konzultáció eredménye alapján szabályozzák újra az eddigi kártalanítási gyakorlatot. Varga Judit igazságügyi miniszter a javaslat tárgyalásakor elmondta: a kormány célja, hogy megállítsa a „börtönbizniszt”.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2020. február 21. 11:11
(Csak zárójelezném, hogy az igazi kártérítések mindig az áldozatoknak, majd gyakran a cellatársaknak járnának, ugye nem kell magyaráznom...)
BAJA
2020. február 21. 11:05
És akkor hova teszik a Playstationöket, meg hol táncolnak a sztriptíztáncosok? Kedves eftásak, a mindenért IS felelős gaz Orbánt csak úgy lehetne legyőzni, ha az osztályszövetséges sitteseket rendbe tennék, megkapnának mindent, sőt nyaralnának a Bahamákon. Ja nem, bocs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!