Tordai: A Hadházy-féle akciók nem rombolják a parlament méltóságát

2020. február 19. 11:21

A Párbeszéd politikusa szerint a Fidesz bábszínháznak használja a parlamentet, így minden csak emel ezen a szinten.

2020. február 19. 11:21

Azt látjuk, hogy Orbán Viktor elmenekült, a nyája pedig szétszaladt” – jelentette ki Tordai Bence az ATV Start című műsorában arra reagálva, hogy a kormányfő tegnap nem jelent meg az Országgyűlés tavaszi ülésszakának megnyitóját. A Párbeszéd politikusa úgy fogalmazott: „kicsit dezorientált Fidesz-KDNP-frakcióval ültünk szemben, nem nagyon tudtak mit kezdeni a helyzettel, az ellenzék pedig ereje teljében volt”.

Hadházy Ákos legutóbbi táblalógatós akciójáról azt mondta: „szerintem jó volt az üzenet, nem voltak benne obszcén kifejezések, értékeltük a tréfát”. Tordai szerint az ilyen akciók nem rombolják a parlament méltóságát. Szerinte a Tisztelt Ház méltóságát a Fidesz rombolja le, mert bábszínháznak használják és a Fidesz-KDNP hatalmi gépezetének a része lett. így meglátása szerint „minden csak emel ezen a szinten”.

A gyöngyöspatai ügyről Tordai elmondta: azért hívták meg a parlamentbe a gyöngyöspatai cigány képviselőket, mert megakarták mutatni, hogy kiállnak mellettük, ahogy „ők is kiállnak minden gyerek joga mellett a minőségi oktatáshoz”. Hozzátette, hogy a történtek miatt vasárnapra tüntetést is szerveznek, – délután egy órától – amely a Nyugati Pályaudvartól, a Puczi Béla-emléktáblától indul és a Kossuth téren ér majd véget.

 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gutyanj
2020. február 20. 10:00
Én csak azt sajnálom, hogy egy ilyen igazi f@sz tanít egy felsőoktatási intézményben. Hová süllyedt az oktatás!
Menhetten
2020. február 20. 08:02
Ha a bíróság által megítélt büntetést szerintük nem kell kifizetni (gyöngyöspatai gyerekek) akkor kövér elvtárs által megállapított büntetést nem lehetne figyelmen kívül hagyni?! Talán erről sem ártana egy újabb nemzeti konzultációt indítani.
syphax
2020. február 20. 06:51
TORDAI! ELMÉCC TE A ROHATT KÚRVAANYÁD HÓTTKÓROS REDVES PICSÁJÁBA!!!
syphax
2020. február 20. 06:50
TE HÜLYEÁLLAT TORDAI! AZT SEM TUDOD MIT JELENT AZ, HOGY "A PARLAMENT MÉLTÓSÁGA" BAROM! AKKOR MEG MIT POFÁZOL ITTEN TE CSÚCS-SEGGFEJ?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!