„Szép dolog az utópia, de tartózkodjunk annak megvalósításától”

2020. február 25. 21:12

Orbán Balázs és Schmidt Mária a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából nyilatkozott. ​​​​​​​

2020. február 25. 21:12

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
navis praetoria
2020. február 27. 10:43
Ez az utópia mém szintén a posztkádarista, komcsimosdató narratíva része. Magyarországot a szovjet vörös hadsereg meghódította és megszállta, majd saját uralmának biztosítására hatalomba emelte a társadalom söpredékét, a részeges munkakerülőket, striciket, disznópásztorokat, bádogossegédeket, meg a bosszúszomjas aljazsidókat. Ez volt a rezsim bázisa. A komcsi maszlag kizárólag az orosz világuralmi törekvések ideológiai máza volt, aminek hasznos idióták a moszkovita magyargyűlölő kemény mag kitartó agymosása hatására be is dőltek.
navis praetoria
2020. február 27. 07:19
@22-es csapdája 2020. február 26. 8:16 @navis praetoria "A tukmálásra nem vevő a társadalom, hidd el." Ezt gondolta Orbán is 2002-ben, aztán elbukta a választást. Utána Finkelstein elmagyarázta neki, a választók röbbsége egyszerű lény, ezért egy tömegdemokráciában néhány egyszerű, zsigeri és ütős témára kell koncentrálni. Azóta nagykanállal adagolja nekik a migráncsokat és Sorost, és bejött neki. Most rá kellene már koncentrálni a komcsi kemény mag - a mai DK és egyéb balliba pártok felmenői - vérfagyasztó rémtetteinek élénk szinekkel ecsetelésére is minden médiában és az oktatásban. Be kell helyettesíteni a komcsi, balliberális paradigmát az emberek fejében egy Pavlov-reflexszerű antikommunista paradigmával. Akkor kisebb a valószinűsége, hogy a nép megint visszaszavazzon egy pufajkás-ávós fogantatású kormányt, mint tette azt 2002-ben. Egy ütős, Hollywood-style filmnek 56-ról, amiben Apró Antal elvtárs parancsot ad a Parlament körüli épületek tetején hasaló elvetemült, bosszúszomjas ávósoknak és "partizánoknak" - köztük több mai ellenzéki apukájának, nagpapijának - egy megrázóan véres, hosszasan és naturalisztikusan ábrázolt mészárlásra, még aktuálpolitikai pikantériája is lehetne. Hoolywood évtizedek óta tukmál egy bizonyos sematikus világnézetet szégyentelenül monoton, agymosó módon, de ravasz, manipulatív mesterségbeli trükkökkel tálalva, és az emberek habzsolják, mint gyöngytyúk a taknyot. Tanulni kell Finkelsteintől is, Hollywoodtól is.
Box Hill
2020. február 26. 17:02
Idézek Alexander N. Yakovlev, A Century of Violence in Soviet Russia (Az erőszak évszázada Szovjet-oroszországban), Yale University Press, 2002 című könyve 234-35. oldaláról: Mit adott a bolsevizmus a világnak, a népeinek és az egyénnek? A világnak: lázadásokat, rombolást, erőszakos forradalmakat, polgárháborúkat és erőszaktevést az egyéneken. A népeinek: szegénységet, ínséget, törvénytelenséget, anyagi és szellemi rabszolgaságot. Az emberiségnek: végtelen szenvedést. Az egyénnek: a bolsevik állam megvonta az egyéntől a szabadságot, a becsületet, az erkölcsöt, a gazdagodást és még az Istenben való hitet is. A bolsevizmus nem más, mint sokarcú ördögi tobzódás, egy militáns embertelen bohózat.
mokány
2020. február 26. 12:22
Voltaire: Abszurd elképzelés és atrocitás összefüggéséről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!