Pulai András: A klímavédelmi akcióterv pótcselekvés, hiteltelen és nem tud megvalósulni

2020. február 18. 20:45

Orbán zöldpolitikáját bírálva a német iparba is keményen beleszállt a Publicus ügyvezetője.

2020. február 18. 20:45

Az InfoRádió műsorában Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője és Pulai András, a Publicus Intézet ügyvezetője Orbán évértékelő beszédéről vitatkozott.

Pulai András a miniszterelnök által bejelentett klímavédelmi akciótervről úgy fogalmazott: „Az, amit a miniszterelnök jelen pillanatban bejelentett, az egyrészt pótcselekvés, másrészt hiteltelen, harmadrészt pedig nem tud tartalmában úgy megvalósulni, ahogy ezt a miniszterelnök gondolja.”

Mráz kérdésére válaszolva Pulai ezzel szemben védelembe vette a klímavészhelyzet Karácsony általi kihirdetését. Szerinte ez egy „olyan horizontális cselekvéssorozat, amely minden egyes döntésnél, ami kihatással van az emberekre és a klímára, figyelembe veszi ezeket a szempontokat, amelyek eddig egyébként nem voltak figyelembe véve”.

Pulai nem sokkal ezután a német iparnak is nekiment. A műsorvezető a következő kérdést tette fel: „Mi jöhet ki egy klímavédelmi akciótervből, amiben egyébként nagyon jelentős és nagyon könnyen ellenőrizhető vállalások vannak. Például hogy megtisztítja az országot. De hát elég kimenni a Duna-partra, hogy lássuk, hogy ez nem egy könnyű feladat.”

Pulai így válaszolt: „Ezt én elsősorban egy kommunikációs fordulatnak gondolom a miniszterelnök szájából. Az elmúlt tízéves, sőt, nemcsak tízéves, az egész politikai tevékenysége lényegében egy ilyen anti-zöldpolitika, elég csak például a német iparnak a támogatására gondolni, és a német ipar kivehetetlen és kompromisszummentes támogatására gondolni. Akinek az összes antizöld vágya az Magyarországon fog teljesülni, mert otthon már nem. De csak hogy kiemeljek megint egy példát, például egy olyan intézkedéscsomag van érvényben a szélerőművekkel kapcsolatban, ami 12 kilométerre kell lennie bármilyen településtől szélerőműnek. Ez lényegében azt jelenti, hogy de facto, Magyarországon nem lehet szélerőmű ma. Van talán egy pont, ahol lehet, körülbelül az országban.”

A beszélgetés második felét itt hallgathatják meg.

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoked_ly
2020. február 21. 06:37
Hallott, látott ettől a Pullaitól valaki olyat, ami az elmúlt egy évtizedben igaz lett volna, vagy valóra vált? Hiteltelen lózung gyártó!
NTLLK
2020. február 20. 12:31
Egy cseppet sem izgulok! A klímavészhelyzet mindenre nyújt megoldást!
syphax
2020. február 20. 10:26
PULAI KINYILATKOZTAT, MINTHA Ő LENNE AZ ATYAÚRISTEN. Ő MEGMONDJA KIHIRDETI: MI MICSDA. LÓFASZT A MOCSKOS SZAROS PICSÁJÁBA!!!
igazmagyar
2020. február 19. 23:41
Gyerek koromban ismertem meg egy hernyót. Hüvelyk únyi vastag volt, zöld és nagyon undorító. Hát ez a pulai ugyan olyan, és ráadásul ugyan annyi esze van, mint annak a hernyónak! Hányinger fog el, ha ezt a nímandot meglátom valamelyik adásban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!