Nyolc évre ítélték a volt gyurcsányista politikust

2020. február 05. 15:00

Kőrös Gusztáv Tibort, a DK volt képviselőjét többrendbeli vesztegetéssel, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedéssel vádolták.

2020. február 05. 15:00

A 24.hu írt az ítéletről, melyet a Kaposvári Törvényszék hozott a volt DK-s politikus és társai ügyében. A vádirat szerint Kőrös Gusztáv Tibor, I. rendű vádlott egy bűnszervezetet működtetett, melynek keretében tehetős vállalkozóktól csalt ki pénzösszegeket.
Módszerük olyan vállalkozók felkutatása volt, akik cégeik növekvő tőkeigényét pályázati pénzekből akarták kielégíteni.

Kőrös álnéven komoly pozícióban lévő személynek adta ki magát, és jelentős – százmilliós – összegeket ajánlott fel vissza nem térítendő uniós forrásokból. „Munkájáért” előleget kért, mondván hogy azt befolyásos emberek megvesztegetésére fordítja.

A hatásosság érdekében a cégvezetőkkel való találkozásai alkalmával a Terrorelhárítási Központ öltözékét viselő kísérőkkel jelent meg, akik államtitkárnak szólították. A Kőrös Gusztáv Tibor által vezetett bűnszervezet hat vállalkozót tévesztett meg, akik közül öt személytől 4,5 millió és 80 millió forint közötti, összesen 168,5 millió forintot csalt ki. A bíró bűnösnek találta, és az ügyész által indítványozott középmértéknél enyhébb, nyolc év börtönre ítélte. Kőrös és társai fellebbeztek, így az ítélet még nem jogerős.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
998877
2020. február 05. 22:16
Ezek a DK-sok csak lopni tudnak
Mirtilla
2020. február 05. 17:59
Nem dijazta a biróság azt a sok-sok leleményt, kreativitást, amit eltanult a nagyoktól ? Vagy neki is Zusi sorsa jutott és most ő viszi el a balhét,tisztán baloldalon kötelező szolidaritásból, amig a nagyok a nagy projekteken munkálkodnak?
olajfa1
2020. február 05. 17:08
Még az "ördög ügyvédje" sem tudta tisztára mosni ezt a szerecsent?...
Szerintem
2020. február 05. 17:01
Ugye, ugye, a tolvaj maffia Apróklán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!