Közös kiállítással emlékezik Budapest ostromára három budai kerület

2020. február 07. 13:47

Az elmúlt években a szélsőséges ideológiák nevében próbálták kisajátítani az évfordulót – jelentette ki a szocialista Örsi Gergely.

2020. február 07. 13:47

Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A szombat délután megnyíló, keddig látható tárlat öt helyszínén, a Kapisztrián téren, az Ördögárok mellett az Akadémia parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatják be Budapest ostromának napjait.

V. Naszályi Márta (Párbeszéd) I. kerületi polgármester elmondta: a közös kiállítás reményeik szerint egy új emlékezetpolitika kialakításának kezdete. Örsi Gergely (MSZP) II. kerületi polgármester arról beszélt, hogy az elmúlt években a szélsőséges ideológiák nevében próbálták kisajátítani az évfordulót, ezért is fontos kiemelni azt a politikai keretekből. Pokorni Zoltán (Fidesz), a XII. kerület polgármestere azt mondta: a kiállítás „nem valami nagyot akar, hanem kicsit, személyeset és autentikusat”.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2020. február 09. 11:13
Szegény Pokorni, maga sem érti már, mit beszél... Rá hivatkozni a ballib oldalon botorság, hogy finom legyek...
Apáczai
2020. február 07. 18:37
A főváros meg városközpontot (Árpád híd megálló) nevez el arról az antifáról, aki a fővárost ostromló vörös horda beözönlését készítette elő elvtársaival K-Pest külvárosában, hátbatámadva a polgári lakosságot óvó, védelmező magyar alakulatot. Majd a beözönlő szifiliszes csürhének felkínálta az egyházi leányközépiskolák lakóit. És még el is dicsekedett ezzel a "hőstettével" a bolsevik mozgalom szervezeteiben. A nemzeti oldal meg tűri ezt a gyalázatot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!