Koronavírus: megérkeztek Budapestre a vuhani magyarok

2020. február 02. 20:31

A magyarok tünetmentesek, jól vannak.

2020. február 02. 20:31

Vasárnap este, valamivel 20 óra után megérkezett Budapestre az a hét magyar, akik a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból jöttek  haza – számolt be az M1 aktuális csatorna.

Korábban Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára telefonon az MTI-nek kiemelte: a magyarok tünetmentesek, jól vannak.

Orvosi vizsgálatok alapján teljesen egészségesnek tűnnek a koronavírus-járvány sújtotta Vuhanból vasárnap hazahozott magyarok –  mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap késő este az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Elmondta: a hét magyar állampolgáron azonnali vizsgálatokat végeztek. Semmilyen fertőző betegségre utaló panaszuk nincs. Hozzátette, hogy még további vizsgálatok várnak rájuk, ezek eredménye hétfőn várható.

Kitért arra is, hogy – mivel a betegség maximális lappangási ideje két hét – 14 napra karanténba kell helyezni a magyarokat. Ezalatt nem látogathatják őket. Az orvosok is csak védőfelszerelésben mehetnek be hozzájuk. Tárgyakat be lehet nekik adni, de ők semmit sem adhatnak ki – ismertette a főorvos.

(MTI)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2020. február 03. 13:30
Két hét karantén: Egy hét a DK, meg egy hét a momentum székházában. Az MSZP-hez nem kell menniük, annak már úgy is harangoztak.
leveles
2020. február 03. 08:36
Reméljük nincs bajuk.
áfonya
2020. február 03. 00:25
KORONAVÍRUS - Csak az immunrendszerünk menthet meg minket! https://www.youtube.com/watch?v=9rY74fXFI80
áfonya
2020. február 02. 22:52
Euba érkező betolakodókat is vizsgálják át , vírushordozók. Ne csak a fehér európait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!