Jöhet az éjféli záróra a bulinegyedben

2020. február 21. 17:41

Niedermüller Péter be akarja tartani választási ígéreteit.

2020. február 21. 17:41

A VII. kerületi alpolgármester, Ujvári-Kövér Mónika arról beszélt a Népszavának, a február 28.-i szabályozási határidő abszolút teljesíthető. Niedermüller még októberben ígérte meg a hvg.hu-nak, teljesíti kampányígéreteit. A kiindulópont az éjféli záróra lenne, ez alól azok a vendéglátóhelyek felmentésben részesülhetnek, akik a zaj és a kosz ellen is fellépnek. A polgármester szerint a megfelelő rendőrlétszám is adott  a rendteremtéshez, csak a szigor erősítése szükséges – írja a hvg.hu

Az erzsébetvárosi polgármester elmondta:„nem a bulinegyed megszüntetése a célunk, hanem az, hogy egy európai értelemben vett kulturális negyeddé váljon, kisebb kávézókkal, galériákkal, éttermekkel, alternatív lehetőségekkel. Ne az legyen a lényeg, hogy külföldi fiatalok azért jönnek Budapestre, mert itt sokkal olcsóbban lehet inni, mint otthon. Más nyugat-európai fővárosok mintájára a kulturális turizmust akarjuk előtérbe helyezni.”

Az új szabályozás konkrét részleteiről még nem lehet sokat tudni, annyi derült ki, hogy az áruszállítás este tíz és reggel nyolc között tiltott tevékenység lenne, az éjfél után nyitva tartó helyeknek pedig garantálniuk kell a mindenki számára használható mellékhelyiséget.

(Forrás: hvg.hu, Népszava)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekuIa
2020. február 22. 07:12
Ha valóban megvalósítja az ígéretét akkor megérte rá szavazni.
Salamander
2020. február 22. 01:13
"Jöhet az éjféli záróra a bulinegyedben". Meg kell oldani a haverok térhez jutását. Aki nem fizet eleget az új vezetésnek/nem lojális, annak itt lesz a vége... Jönnek a libsi gazdasági slephez tartozók akik benyújtották a számlát a Niedermüllernek. NEM EURÓPAI BULINEGYED ITT A CÉL, hanem a szarházi DK, MSZP, PM, LMP stb. gazdasági elit szabadcsapatai meg akarják kapni a négy éves szabadrablás lehetőségét.
nyúlgerinc
2020. február 21. 19:27
Kiegészítném azzal, hogy mert eddig még nem volt rá lehetősége. De, ha egyszer egy üzlet beindul...várjuk ki a végét, bár azt a liberált sajtó majd úgyis elhallgatja.
apika2
2020. február 21. 19:22
Legyünk már egy kicsit kompromisszumképesek. NP nem egy jó választás, de speciel ebben az esetben a lakosság érdekeit figyelembe véve el kell kezdeni valami korlátozást... Az idő eldönti hogy milyen irányban kell még tovább lépni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!