Budai Gyula: A baloldal a „börtönbiznisz” oldalán áll

2020. február 24. 16:32

A koronavírusról, az M4-es út fejlesztéséről és a „börtönbizniszről” beszéltek a képviselők hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

2020. február 24. 16:32

Jobbik: Alkalmas-e a magyar ellátórendszer a koronavírus okozta kihívások kezelésére? 

Lukács László György (Jobbik) arról beszélt: az elmúlt napokban az Észak-Olaszországban fokozódott az új koronavírussal kapcsolatos helyzet. Aggodalomra van ok, pánikra nincs – jelentette ki a politikus, hozzátéve, ha a kormánynak komoly intézkedéseket kell hoznia az ügyben, akkor ebben a Jobbik támogatására számíthat. Kritizálta ugyanakkor a kormány üggyel kapcsolatos kommunikációját. Szerinte ugyanis nemcsak egy telefonszámon kellene tájékoztatni, hanem szélesebb körben kellene elmondani az embereknek, hogy mi a teendő a járvány kitörése esetén, hogy a háziorvosi és kórházi rendszer készen áll-e a kihívások kezelésére, illetve, hogy egy esetleges karantén ideje alatt mire kell felkészülni.

Kontrát Károly belügyi államtitkár elmondta: a kormány a súlyának és a fennálló veszélynek megfelelően kezeli és időben felkészült a koronavírus-helyzet kihívásaira. Megerősítette: Magyarországon jelen pillanatig koronavírusos megbetegedés nem ismert, magyar állampolgár fertőzöttségéről a magyar hatóságok nem tudnak. Jelezte: a lakosság tájékoztatására a kormány két ingyenes zöld számot indított, valamint az írott és elektronikus médián keresztül naprakész információkat biztosít mindenki számára. Elmondta: a koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében létrehozott operatív törzs hétfőn is ülésezett, és döntött arról, hogy az észak-olaszországi járvány miatt új eljárásrendet alakítanak ki annak érdekében, hogy megőrizzék Magyarország vírusmentességét.

KDNP: Köszönet az M4-es út megépítéséért! 

Földi László (KDNP) megköszönte a kormánynak, hogy forrást biztosított az M4-es út megépítésére és további támogatást kért a projekt folytatásához. Elmondta: a Ceglédig tartó útszakasz 80 ezer állampolgár életét érinti közvetlenül. A képviselő szót ejtett arról is, hogy az ellenzék előszeretettel figurázza ki az átadási ünnepségeket és a szalagátvágást, holott ezt a jelképes és tájékoztatási funkcióval is rendelkező alkalom minden kormány regnálása idején szokás volt.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: az elmúlt évben több mint 560 milliárd forintból valósultak meg útépítések és fejlesztések, amely rekordnak számít és a jól mutatja a magyar gazdaság teljesítményét. Cél, hogy valamennyi megyei jogú várost el lehetessen érni magas szolgáltatási színvonalú úthálózattal – tette hozzá. Az M4-es útról szólva elmondta: annak fejlesztése segíti Szolnok bekötését gyorsforgalmi hálózatba és gyors, biztonságos közlekedést biztosít majd Erdély és Románia felé. Hozzátette: az M4-es Üllő és Cegléd közötti szakaszának megépítésével a térség települései mentesülnek az átmenő forgalom káros hatásaitól, idén nyárig pedig elkészül az útszakasz Abonyig tartó folytatása is.

Fidesz: A baloldal a „börtönbiznisz” oldalán áll 

Budai Gyula (Fidesz) arról beszélt: a „börtönbizniszről” lefolytatott parlamenti vita egyértelműen bebizonyította, hogy a baloldal a „börtönbiznisz” oldalán áll, „falaz” a bizniszben érintett „balliberális és a Soros-hálózathoz tartózó ügyvédeknek”. Hozzátette: a biznisz egyik legnagyobb nyertese, félmilliárd forinttal, az a Magyar György ügyvéd, aki az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjeként indult 2018-ban, jelenleg pedig Karácsony Gergelynek ad tanácsokat.

Elmondta: a balliberális és a Soros-hálózathoz tartózó ügyvédek közel 12 ezer kártalanítási pert indítottak a magyar állam ellen, aminek eredményeképpen az állam több mint 9 milliárdot fizetett ki, ennek viszont 70 százaléka ügyvédi letéti számlákon landolt. A „börtönbiznisz” megvalósítja a joggal való visszaélést, megkárosítja az államot, rombolja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat, és sérti az emberek igazságérzetét – jelentette ki. Elfogadhatatlannak tartotta, hogy olyan gyilkosok, mint az olaszliszkai lincselők, a battonyai rém, vagy Burkáék milliós kártérítési összegekhez jutottak. Hangsúlyozta: márciusban a nemzeti konzultáción erről témáról is elmondhatják véleményüket az emberek.

Völner Pál, az igazságügyi tárca államtitkára felidézte: Magyarország 1993 óta tagja az Emberi Jogok Európai Egyezményének, de csak 2010 után vált „slágertémává” a börtönviszonyokkal kapcsolatos terület, miután a Helsinki Bizottság, és TASZ ilyen pereket indított Strasbourgban. Visszautasította az ellenzék részéről megfogalmazott, „tényeket nélkülöző hadjáratot”, hogy ez a biznisz a kormányoldalhoz lenne köthető. Elmondta: miután a kártérítések összege elérte a közel 10 milliárdos nagyságrendet, most törvényjavaslatban kezdeményezik ennek a lehetőségnek felfüggesztését, és közben a nemzeti konzultáción kikérik az választópolgárok véleményét, hogy milyen megoldási javaslatokkal élnének ebben az ügyben.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2020. február 25. 15:30
A bűnözők a bűnösök oldalán állnak,ritka közöttük a megtért bárány mint a fehér holló!
Menhetten
2020. február 25. 09:52
És az @ kettéfűrészelt Napóleon (Budai Gy.) volt valamikor katonai ügyész... Kezdem megérteni miért oszlott fel Varsói Szerződés.
Valodi
2020. február 25. 09:10
.... höhöhö... nem a Magyar György-féle, hanem ez a legnagyobb biznisz - naná, hogy fideszes: "A Mohácsi Ügyvédi Iroda fogvatartott ügyfeleinek az állam 1880 ügyben összesen 814 millió forint kártalanítást fizetett ki."
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. február 24. 21:03
"a balliberális és a Soros-hálózathoz tartózó ügyvédek közel 12 ezer kártalanítási pert indítottak a magyar állam ellen, aminek eredményeképpen az állam több mint 9 milliárdot fizetett ki, ennek viszont 70 százaléka ügyvédi letéti számlákon landolt." Trükkök százainak egyike amivel a liberálbolsevikok kifosztják az országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!