Agrárminiszter: Szja-mentes lesz a méhészeti termékek értékesítése

2020. február 20. 11:54

A méhészetek támogatása a klímavédelmi intézkedések fontos alappillére – jelentette ki Nagy István.

2020. február 20. 11:54

A méhészek támogatását a klímavédelmi intézkedések fontos alappillérének nevezte az agrárminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol bejelentette, hogy a méhészeti termékek értékesítéséből származó bevételek személyijövedelemadó-mentességet élveznek majd.

Nagy István hangsúlyozta, hogy az Agrárminisztérium (AM) a Klíma- és természetvédelmi akcióterven felül további intézkedésekkel – a méhészek támogatásán túl –, erdősítéssel, öntözésfejlesztéssel segíti a klímavédelmet. Az erdősítéssel az ország erdővel és fával borított területét 2030-ra 27 százalékra akarják növelni, amihez 250 ezer hektár területet kell erdőművelés alá vonni. Ez új erdők telepítésével és természetes úton befásodott területek erdővé alakításával érhető el. 

A fásítás három területen zajlik: folytatódnak az állami erdőtelepítési programok, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) közösen dolgoznak az útfásítási program elindításán, a Honvédelmi Minisztériummal pedig a honvédelmi célra feleslegessé vált területek erdősítésén – sorolta.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2020. február 20. 14:42
Hogy fog ennek örülni karigeri. Megazdagszik budapest a buszmegállókból.
jóember
2020. február 20. 14:13
Örömteli hír, a méhészek nagyon örülhetnek neki, de összességében nem jelentős a lakosság élelmiszer költségeiben. Viszont a zöldség áfamentessége az lenne, ahhoz kellene hozzányulni, az mindenkinek előnyére válna.
nemecsekerno_007
2020. február 20. 13:35
A ballibák meg csak tépik a szájukat. Néha a hajukat is.
írmag
2020. február 20. 12:27
Tehát a méheknek nem kell szja-t fizetni, sem a gyeden nem lévő anyáknak, sem a dolgozóknak, a herék eddig sem fizettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!