Wass Albert-szobrot avatott fel Tarlós István

2020. január 09. 08:11

Az esemény ellen a DK Radnóti-idézetekkel tiltakozott.

2020. január 09. 08:11

Borbély Lénárd, a XXI. kerület polgármestere élőben közvetítette az eseményt Facebook-oldalán. Mellette Tarlós István szólalt fel, aki a beszéde után a kerületvezetővel együtt leplezte le a műalkotást a Radnóti Miklós Művelődési Ház parkjában.

Az esemény után a jelenlévők egy szál fehér virágot helyeztek el a szobornál. Korábban a DK bejelentette, hogy flashmobbal fognak tiltakozni a szobor ellen. Ez végül be is következett, mintegy két percig tartott.

A Pesti Srácok tudósítása szerint a DK-s szimpatizánsok Radnóti-idézettel tiltakoztak a Wass-szobor ellen, ezzel pedig –Karácsony Gergely után – mintegy lefasisztázták az erdélyi írót.

(Mandiner)

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. január 09. 16:21
A moslék összeborulás primitív alakjai sajnos rögtön a maguk ócska módszereit alkalmazták.
Esvány
2020. január 09. 15:33
A DK-s prolik talán azért gyűlölik Wass Albertet, mert magukra ismertek az Átoksori kísértetek c. regényében. Mindenkinek ajánlom az elolvasását!
Szabó A. Imre
2020. január 09. 12:43
Két észrevételem volna: egyrészt egy kultúrház udvara, az nem köztér, hanem állami, önkormányzati tulajdon, azaz annak állítanak ott szobrot, akinek a működtető, az adott önkormányzat vagy az állam csak jónak lát; másrészt, ha a sok DK-s féleszű csak nyomokban is ismerné Radnóti életét és munkásságát, nézeteit a baloldalról, a zsidóságról, úgy általában az élet kisebb és nagyobb dolgairól, valószínűleg mást sem csinálna reggeltől estig, mint ellene flesbumolna.
Csák Ányos
2020. január 09. 12:39
Antiszemita, hungarista háborús bűnös nem érdemel szobrot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!