Karácsony nem áll jól programja megvalósításával, véli az elemző

2020. január 22. 10:27

Tóth Erik szerint régi ellenzéki politikusokon kívül senki nem profitált abból, hogy új főpolgármester van Budapesten.

2020. január 22. 10:27

A Nézőpont Intézet elemzője szerint Karácsony Gergely főpolgármester időarányosan nem áll jól programpontjai megvalósításával.  Tóth Erik szerdán az M1 műsorában azt mondta, kevés esélyt lát arra, hogy a 135 programpont mindegyike megvalósuljon a következő öt évben, Karácsony Gergely száz nap alatt ugyanis csak három intézkedést hajtott végre. Azok alapján ráadásul „a régi baloldalon és a régi ellenzéki politikusokon kívül senki nem profitált abból, hogy Karácsony Gergelynek hívják a főpolgármestert október 13-a óta” – fogalmazott az elemző.

Hozzátette: a három intézkedés közül a klímavészhelyzet kihirdetésének nem volt látható következménye, pozitív hatása, az ingyenes tömegközlekedési juttatás korhatárának 14 évre emelése a kormányzat hatásköre, nem a Fővárosi Közgyűlésé. Azt pedig „érdekes felfogásnak” nevezte az elemző, hogy a munkanélküliek – akik szerinte Budapesten kevesen vannak – ingyenesen használhatják a budapesti közösségi közlekedést a munkához jutás érdekében.

Bár száz nap alatt nem lehet csodát tenni, a legfontosabb intézkedések „alapkőletételeit” végre lehet hajtani. Karácsony Gergely azonban a releváns budapesti kérdések helyett hatalmi harcokra, hatalmi pozíciók szétosztására és káderpolitikára fordította a figyelmét – vélekedett az elemző.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2020. január 22. 14:18
Hagyd már ezt a türelmi időt.2010-ben hiába kėrte Orbán az eu-t,hogy várjanak egy kicsit,rögtön fizetni kellett az államadósságot,rögtön megindult a kötelezettszegėsi eljårås,a költségvetėsi hiåny 11,5 %-os hiånya miatt,amit az eløzö kormåny alatt nem inditották be.Ekkor akarták külföldi segitséggel a szocik Orbánt megpuccsolni,ezėrt kellett a bękemenet.Nincs irgalom.
Csák Ányos
2020. január 22. 13:02
Azt elfelejtette 10-20-szor hangsúlyozni, hogy ALKALMATLAN.
cambchanglug
2020. január 22. 12:01
M︆︆︆︆o︆︆︆o︆︆︆X︆︆i︆︆.︆︆︆︆n︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
szajnyalogatoviktor
2020. január 22. 10:58
fideSSnezopont intezet.. egy ot eves program nem teljesult az elso szaznapban..huha...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!