Már nem zavarja a baloldalt a betyársereges múlt

2020. január 09. 16:23

Janiczakot nem, de a dunaújvárosi jelöltet már támogatni tudja a DK.

2020. január 09. 16:23

Büszkén hirdette a Demokratikus Koalíció a nyár közepén, hogy az ellenzék ózdi polgármesterjelöltje Janiczak Dávid mögé ők is felsorakoznak. Tette mindezt úgy, hogy korábban a jobbikos politikus országos botrányba keveredett amiért egy Hitler hasonmással fotózkodott – írja a Hír TV.

A DK egy héttel később azonban már vállalhatatlannak tartotta a jobbikos politikust.

Akkor úgy fogalmaztak: széles körben köztudott neonáci megnyilvánulásai miatt mégsem adják a nevüket a jobbikos polgármester jelöléséhez. A Gyurcsány-párt után a Momentum is visszamondta a támogatást szintén Janiczak múltjára hivatkozva.

Február 16-án azonban időközi országgyűlési választást tartanak Dunaújvárosban, ahol a baloldali ellenzéki pártok, az MSZP, a DK, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP egy Jobbikos politikus, Kálló Gergely mögött sorakozott fel.

Kálló Gergely jobbikos politikus azonban korábban nyíltan elkötelezte magát a Betyárseregnek – aminek vezetője nácinak vallja magát –, amit Hitlert és Szálasi Ferencet éltető, egy a Hatvannégy Vármegye, az Új Magyar Gárda és a Betyársereg által szervezett rendezvényen készült korabeli hangfelvételek is bizonyítanak.

Míg Janiczakot nem, addig a dunaújvárosi jelöltet már támogatni tudja a DK.

A Momentum sem lát most semmi kivetnivalót a Jobbikos politikus múltjában és a DK-hoz hasonlóan ők is kitartanak mellette.

A párt szerint ugyan vannak Kálló Gergely körül olyan emberek, akik kapcsolatban vannak a Betyársereggel, de ez nem jelenti azt, hogy neki bármiféle köze lenne a szervezethez.

Az MSZP a DK-val és a Momentummal szemben nem hátrált ki az összefogásból Ózdon. A párt politikusa zavartan próbálta magyarázni, hogy Dunaújvárosban miért éppen Kállót tartják a legmegfelelőbb jelöltnek.

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!