Magyarország visszaelőzte Lengyelországot az egy főre jutó GDP-ben

2020. január 02. 21:06

Megelőzte a magyar gazdaság fejlődése Lengyelországét az Eurostat adatai szerint.

2020. január 02. 21:06

Az Eurostat adatai alapján a HVG és a Forbes is beszámol arról: nyolc év után utolérte és megelőzte Magyarország Lengyelországot az egy főre jutó gazdasági teljesítmény alapján.

2018-ban az uniós átlag 71 százalékára emelkedett az egy főre beszámított magyar GDP; 2016-ban és 2017-ben ugyanez 68 százalék volt (vásárlóerő-paritáson számolva). Ezzel párhuzamosan Lengyelországban a korábbi 68 és 69 százalékról csupán 70-re nőtt a GDP relatív nagysága a többi uniós országéhoz képest.

Lengyelország és Magyarország fej fej mellett haladtak az elmúlt évtizedben a GDP mértékét tekintve. 2009-ig Magyarország állt jobban, 2010 óta viszont a lengyelek teljesítménye rendre meghaladta a magyart.

A helycserével Magyarország a 22. helyre lépett az EU-s GDP-ranglistán, közvetlenül előttünk Szlovákia (73 százalék), Portugália (77 százalék) áll, utánunk pedig Lengyelország (70 százalék), Lettország (69 százalék) és Görögország (68 százalék) jönnek.

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabi
2020. január 05. 10:04
a Kádár rendszerben szocializálódott, a gazdaság működéséről semmit nem tudó, kizárólag a magyar médiából tájékozódó, már eleve Fidesz szurkoló átlagembernek ez egyértelműen azt jelenti, hogy az Orbán rendszer minden idők legjobbika
bunko_jobbos
2020. január 03. 22:38
2007-2008 körül volt két év (nem emlékszem pontosan, lehet hogy előtte volt egy-két évvel, de mindegy is), mikor Szlovákia évi 10, BAZDMEG, TÍZ százalékkal bővült. Akkor előztek meg minket. Most a lengyeleket utolértük, de kíváncsian várom, hogy a tótokat mikor érjük utol. Ha a sok gyengeelméjű liberális-jobbikos-szopcialista faszkalapon múlik, akkor soha, de szerencsére nem csak ők élnek az országban, hanem mi is. És ha egy kicsit többen vagyunk (ppntosabban több embert tudunk egy kicsivel magunk mellé állítani (mindegy mivel)), akkor továbbra is a faszkalapok ELLENÉRE is jó országgá tesszük a hazánkat.
Csomorkany
2020. január 03. 21:45
Pontosítás: másodszor az előbb még annyira fontos volt a minimálbér...
áfonya
2020. január 03. 15:56
,,Fidesznek pedig a felfüggesztési ügy ellenére továbbra is befolyása van a pártcsaládban.,, - nos ezért nem szabad rögtön visszalépni hanem féléves várokozási gondolkozási időt kérjen a magyar kormány .- ha nem úgy alakul ahogy a magyarok megelégednének , párton kívül is van élet .- ingyen könnyen ne adjuk magunkat hanem legyen tartás , legyen akarat. Brüsszeli lap: Orbán is alakítja Európa jövőjét idén. A Politico rámutatott, a magyar kormányfő több európai politikus, köztük Salvini számára is példaképpé vált, a Fidesznek pedig a felfüggesztési ügy ellenére továbbra is befolyása van a pártcsaládban. Varga Judit igazságügyi minisztert a holland Elsevier Weekblad hetilap említette a legbefolyásosabb európai női politikusok között, úgy fogalmazva: a tárcavezető Orbán Viktor elbűvölő ágyúja. Forrás: Magyar Hírlap
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!