Árpád híd helyett Göncz Árpád Városközpont?

2020. január 16. 08:41

A Közlekedő Tömeg szerint Budapest csomópontjainak neve az elmúlt időben „egyfajta sajátos játszótérré alakult”.

2020. január 16. 08:41

A Közlekedő Tömeg tiltakozó posztja szerint szerint idén januárban ismét új nevet kap egy nagyobb csomópont, ezúttal az Árpád híd metróállomás veszíti el jól megszokott elnevezését. A csomópont január végétől a Göncz Árpád Városközpont metróállomás nevet viseli majd. Ez a terv nem új keletű, hiszen már két éve is szó esett az átnevezésről, több másik helyszínnel együtt.

A Facebook posztban az egyesület kijelenti, hogy ellenzi az átnevezést, és arra kéri az érintetteket, hogy még a bevezetés előtt álljanak el tőle. A Közlekedő Tömeg szerint Budapest csomópontjainak neve az elmúlt időben „egyfajta sajátos játszótérré alakult”, és úgy érvelnek: „Milyen városközpont az, amelyik 4 kilométerre van a város tényleges központjától? Milyen félreértésekhez vezethet ez angolul?

Az egyesület azt javasolja a posztjában, hogy a pusztán politikai indíttatásból végrehajtott névváltoztatások helyett gyűjtsék össze a ténylegesen szerencsétlenül elnevezett csomópontokat, és ezeket egy csomagban változtassák meg.

Amikor az is fél évbe telik, hogy a városban lévő térképek utólagosan lekövessék az M3 metrópótlás következő fázisát, ezek a zavaró, ad-hoc átnevezések pazarlóak és indokolatlan többletmunkát rónak az egyébként is leterhelt közlekedési dolgozókra” – írták a bejegyzésben.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2020. január 20. 11:28
Göncz, alias moha bácsi 2002. dec. 1-én, Erdély elcsatolásánaki évfordulóján együtt koccintott Nastase román elnökkel és a kocsi stábbal ... ez egy magyar ember???? lásd: https://szekelyhon.ro/vilag/medgyessy-nem-banja-a-koccintast
arerol
2020. január 20. 10:54
M︆︆︆︆︆o︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
clusedic
2020. január 20. 05:53
M︆︆︆︆o︆o︆X︆︆i︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
diochrondie
2020. január 20. 00:52
M︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆︆X︆︆︆i︆︆︆.︆︆︆n︆︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!