Négy milánói díjat is bezsebelt a Szabó Magda regényéből készült film

2019. december 03. 22:00

Hámori Ildikó lett a legjobb női főszereplő.

2019. december 03. 22:00

A Szabó Magda Pilátus című regényéből készült filmet összesen hat díjra jelölték a Milánói Filmdíjon: a legjobb rendező, forgatókönyv (Somogyi György és Szélesi Sándor), operatőr és vágó kategóriájában volt versenyben, illetve Györgyi Anna és Hámori Ildikó külön-külön is bekerült a legjobb női főszereplők közé – írja a Filmhu.

A Pilátus végül 4 elismerést kapott: a legjobb rendezőét (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplőét (Hámori Ildikó), a legjobb operatőrét (Hartung Dávid) és a legjobb vágónak (Mezei Áron) járó díjat. A Milánói Filmdíj (MIFF Awards) Olaszország egyik rangos filmes eseménye, idén várhatóan januárban kerül sor a díjátadóra. 

A legjobb filmnek járó díjat a kategóriagyőztesek közül a közönség választja majd, a nyertes filmek nagy eséllyel forgalmazásba kerülnek Olaszországban. 

Kép: Filmhu

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2019. december 04. 18:26
Végre szép magyar filmeket is eljuttatnak a megmérettetésekre.
OberEnnsinnen
2019. december 04. 16:34
Örülök. Még jobban annak, hogy Nemes Jeles nem bezsebelt: megnyerte. Ez a különbség a keresztény és a nem keresztény sikerekben. Az első bezsebel, a második csak a jussát kapja meg.
Biivisz
2019. december 04. 09:21
Nagy-nagy gratula !!!
enes
2019. december 04. 08:23
"...Négy dijat nyert és nem "bezsebelt" - ugyebár, mivel irodalmi díjról van szó és nem lopásról vagy lottónyereményről..." tökéletes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!