Magyar Hírlap: Vácon is adót emel az ellenzéki városvezetés

2019. december 09. 07:43

Állítólag súlyos önkormányzati tartozásokra bukkant a testület.

2019. december 09. 07:43

Vácon is megszorításokat vezet be az ellenzéki városvezetés – írja a Magyar Hírlap. A Matkovich Ilona vezette testület állítólag súlyos önkormányzati tartozásokra bukkant. 

Október 13-a után a képviselőtestület úgy döntött, hogy megemeli saját fizetését, majd a többfunkciós sportcsarnokra biztosított fejlesztési támogatást is visszaküldték a kormánynak. Az új testület emellett a közterhek emeléséről sem feledkezett meg: ötven százalékkal emelkedik a kereskedők építményadója, az ipari vállalatoké pedig harminc százalékkal; de ugyanígy többet kell majd fizetni a közterület-használatért, és a helyi reklámadót is bevezetik majd. 

A Magyar Hírlap rámutat: a megszorítások a Váci Dunakanyar Színházat is érzékenyen érintik, Matkovich szerint ugyanis városi költségvetésből nem biztosítható az intézmény működése. A Váci Dunakanyar Színház, amely a környék egyetlen rendszeres színjátszóhelye, már előadást is kénytelen volt lemondani a bizonytalan működés miatt.

nyitókép: Nagy Zoltán/MTI

Összesen 247 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apanna
2019. december 09. 21:20
Annyira már nem érdekel a politika, de mint Váci lakos leírom a véleményem: Matkovich benne volt az előző vezetésben is, így kurvára tisztában van a város anyagi helyzetével Ugye országosan bevezették az online alapú iparűzési adót, amiről a helyi vállalkozások nem kaptak értesítést, ez a helyi volt vezetés hibája, bár mondhatnánk, hogy "de neked mint vállalkozónak, meg a könyvelődnek is tudnia kellett, tehát nincs apelláta fizess bazdmeg" .. Mit csinált az új vezetés? Kedvesen minden vállalkozást inkasszózott a városban, így szedte be azt a "hiányt" ami egyébként nem is létezett, csupán technikai hiba volt. Viszont az a vállalkozó, akinek mondjuk épp fordulós volt az x banknál vezetett folyószámla hitele , az megszopta, mert egy számlán nem mutat szépen az inkasszó... Igen, az előző vezetés semmit nem csinált, ezt még a jobboldal is nehezményezte, de mi nem akartuk ezt a nőt polgármesternek, és nem volt akkora számbeli különbség a nyeréshez. egyébként vajon ki finanszírozta az óriás plakátjait, aminek darabja napi 40 ezer forintba került? Sok idióta meg örül, hogy végre megszívat minket ez a nő, miközben majd rádöbben, amikor vásárolni akar, hogy az a 100 forintos termék már 150... Mert ezek az emelések nem csak minket érintenek, hanem a vásárlókat is, de ők ezt nem vágják.. Matkovich és a többi bent maradt képviselő, most úgy csinál mintha semmiről nem tudott volna. Pedig mindig mindent megszavaztak...
atila68
2019. december 09. 20:14
Most meg kellene lepődnöm?
balbako_
2019. december 09. 19:10
A hülyeségnek ára van.
Megtalálta
2019. december 09. 16:26
A bolsik egyszerűen nem tudják meghazudtolni magukat. Még annyira sem futja tőlük, hogy legalább ne AZONNAL emeljék a fizetésüket, és utána kezdjenek bele a megszorításokba, hanem várjanak a saját fizetésemeléssel legalább néhány hónapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!