Karácsony: A kulturális sokszínűség nem világnézeti ügy

2019. december 13. 11:31

Egy város kulturális életéhez hozzátartozik a néptánc is, meg a kortárs politikai színház is – jelentette ki a főpolgármester az ATV-ben.

2019. december 13. 11:31

Mindent megfogunk tenni azért, hogy ezt a törvényi változást észre se vegyék a budapesti színházak és a budapesti színházba járó közönség – jelentette ki Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A főpolgármester a vegyesfenntartású színházakkal kapcsolatban elmondta, hogy nem tartja kizártnak, hogy lesznek olyan színházak, amelyekhez „nem engedik közel a kormányoldalt, mert akkor kulturális értékek kerülnek veszendőbe” és lesznek olyanok amiket a kormány olyan fontosnak talál, hogy „kicsúsznak az önkormányzat kezéből”.

Karácsony arról is beszélt, hogy a főváros vállalni fogja, hogy segít azoknak a színházaknak is, amelyek nem a fővárosi fenntartásban lesznek. Hozzátette, hogy a sokszínűség elve alapján szerinte lehetnek olyan „kulturális törekvések, amelyek politikailag tőlük függetlenek” – szerinte ez nem egy világnézeti ügy. Úgy fogalmazott: „egy város kulturális életéhez hozzátartozik a néptánc is meg a kortárs politikai színház”.

A főpolgármester a járóbeteg-ellátással kapcsolatban elmondta, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán megállapodás született a kormány és a főváros között az atlétikai világbajnokság és a fővárosi egészségügyi fejlesztésekkel kapcsolatban. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „azt gondolom, hogy nem alkut, hanem egyezséget ajánlottunk a kormánynak ezzel kapcsolatban”.

A csepeli parkerdő létrehozásával kapcsolatban részben szintén egyezségre jutottak a Közfejlesztési Tanács ülésén – jelentette ki a főpolgármester. Hozzátette, hogy ez nagyjából 100 hektárnyi zöldfelületet jelent, ami szerinte az elmúlt 50 év legnagyobb zöldberuházása Budapesten. 

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2019. december 15. 08:40
Karácsony új kultúraelméletet gyárt! Illenék többet tudni...
RollsRoyce
2019. december 14. 17:07
Sok minden jót nem lehet mondani erről a szarháziról, de köszönjétek meg saját magatoknak a retardált , büdöslábú , buzipesti gennyládáknak, hogy ismét összegyűlhettek az ország sírásói. Késő a bánat megszoptátok mint majom a süvegcukrot.
kispufi
2019. december 14. 08:47
csak a nemzeti tematikájú és érzékenységű színház nem része a sokszínűségnek. ti magatok vagytok a sokszínűség. mint katonáéknál az agyonmosott gyakorló uniformis. egyik szinte világosszürkéig fakult, a másik halványzöld volt, a viszonylag újabb meg még másnapos libafoshoz hasonlatos. mondjuk én már akkor is fasiszta voltam, mert a sokszínűség helyett csak azt láttam, hogy mind ugyanaz, de csak amolyan züllötten tulitarka igénytelen ótvar az is, ami egyformának van szánva.
IV. Fawkes
2019. december 14. 05:59
"nem alkut, hanem egyezséget" Ennek kb. annyi az értelme, mint Tóth Berci "az egész, nem pedig három harmad" szlogenjének..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!