Szijjártó: A magyar külpolitika sikeresen elérte a kitűzött célokat

2019. november 26. 17:59

A külügyminiszter Várhelyi Olivér pozícióját nevezte a legfontosabb sikernek.

2019. november 26. 17:59

Több bizonyítékot is adott 2019 arra, hogy a magyar külpolitika sikeresen elérte a kitűzött célokat és hatékonynak bizonyultak azok az eszközök, amelyeket választottak e célok elérésére – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés külügyi bizottságának keddi ülésén.

 A bizottság előtti éves meghallgatásán a miniszter kiemelte: továbbra is a bevándorlás kérdése áll az első helyen az európai politikai napirenden, és folyamatos nyomás hárul azokra az országokra, amelyek szembemenve az európai mainstreammel, fenntartják maguknak a jogot, hogy eldöntsék, kit engednek be a területükre és kikkel akarnak együtt élni. A kötelező betelepítési kvóta ötlete továbbra sem tűnt el teljesen, az erre vonatkozó gondolatok folyamatosan felmerülnek – mondta. Hozzátette: fontos siker, hogy az országnak sikerült megvédenie magát, és nem engedtünk a nyomásgyakorlásnak.

Szijjártó Péter a legfontosabb diplomáciai sikernek nevezte, hogy hétfőn az uniós külügyminiszterek úgy döntöttek, elfogadják az új Európai Bizottság biztosjelöltjeinek listáját. Így „minden cselvetés” ellenére a bővítési biztost a magyar kormány delegálja. Ez az egyik legfontosabb uniós szakpolitika, a bővítési biztoson keresztül tartja a kapcsolatot az EU a szomszédságában lévő országokkal – mutatott rá.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
siochanty
2019. november 28. 04:06
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
padeter
2019. november 27. 18:28
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. november 27. 08:29
"fontos siker, hogy az országnak sikerült megvédenie magát, és nem engedtünk a nyomásgyakorlásnak" Ezért kell a Fideszre szavazni.
worlprofid
2019. november 26. 22:09
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!