Századvég: Megszavazzák az új Bizottságot

2019. november 27. 09:27

Az alapítvány elemzője szerint kulcsfontosságú, hogy az EU visszanyerje geopolitikai erejét.

2019. november 27. 09:27

A Századvég vezető külpolitikai elemzője szerint az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén jóváhagyják az Európai Bizottság új összetételét. Halkó Petra csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán elmondta, a Néppárt és  a szociáldemokraták valószínűleg igennel fognak szavazni, a zöldek tartózkodnak majd, míg a liberálisok részéről vannak „aggodalomra” okot adó hangok.

Az elemző kitért arra is, Ursula von der Leyen, a brüsszeli testület megválasztott elnöke nagy hangsúlyt fektet majd a digitális, illetve a zöld Európa létrehozására. Fontos számára továbbá a gazdaság erősítése, hogy az unió visszanyerje versenyképességét.

Halkó Petra úgy fogalmazott, az Európai Uniónak most kulcsfontosságú, hogy megerősödjön minden szempontból, hogy visszaszerezhesse geopolitikai befolyását.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!