ORFK: A rend fenntartása és a gyalogosforgalom biztonsága az elsődleges cél

2019. november 15. 10:53

A stadion körül a gépjárműforgalmat csak akkor indítják meg, amikor a területet a gyalogosok már elhagyták – mondta el Lakatos Tibor ezredes.

2019. november 15. 10:53

rend fenntartását és a gyalogosforgalom biztonságát tartja elsődleges céljának a rendőrség a budapesti Puskás Aréna pénteki avatóünnepségének biztosítása során.

Lakatos Tibor ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közrendvédelmi főosztályának vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a kapunyitás 16 órakor lesz, a mérkőzés 19 órakor kezdődik, vagyis a szurkolóknak három óra áll rendelkezésükre a megérkezésre, a rendezvény után azonban ennél rövidebb idő alatt fognak távozni.

Hozzátette: a rendezvény biztosítását a roppant nagy gyalogosforgalmat figyelembe véve tervezték meg, például csak nagyon kevés gépjármű hajthat a gyalogosok által érintett területekre. A mérkőzés végére minden fizikai korlátot, így például a beléptetőkordonokat is megszüntetik, és a stadion körül a gépjárműforgalmat csak akkor indítják meg, amikor a területet a gyalogosok már elhagyták.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!