Molnár Miklós, akinek megérte váltani: öt év alatt 80 milliót fog keresni

2019. november 02. 14:44

Molnár idén év elején állt át a szombathelyi ellenzék oldalára, majd végig a Fideszt támadta a kampány során. A szombathelyi baloldal hálája nem maradt el: öt év alatt 80, prémiumokkal együtt 120 millió forintot fog keresni egy önkormányzati cég élén.

2019. november 02. 14:44

Molnár Miklóst javasolta a szombathelyi közgyűlés a Vasivíz vezérigazgatói posztjára, ezt is jóvá kell hagynia az igazgatóságnak. Molnár bérét havi bruttó 1 millió 350 ezer forintban határozták meg – írja a nyugat.hu.

Molnár több cikluson át volt önkormányzati képviselő, korábban a Fidesz is támogatta indulását, 2010 és 2019 között pedig Szombathely alpolgármestereként dolgozott a fideszes városvezetés mellett. Hozzá kötődik, hogy a túlóratörvény körül kialakult vita ürügyén szakított az akkori fideszes városvezetéssel, átállt az ellenzékhez, így jött létre ez év elején a közgyűlésben az ellenzéki többség.

Molnár az önkormányzati választási kampányban végig a Fideszt és annak jelöltjét támadta. A választást végül a baloldali Nemény András nyerte alig 400 szavazattal. Az új baloldali többség pedig már az első közgyűlésen jól jövedelmező kifizetőhelyhez juttatta Molnárt, aki öt év alatt 80 millió forintot fog keresni a Vasivíz Zrt. élén. Ez ráadásul csak az alapbére Molnárnak, ugyanis éves szinten ötven százalékos prémium is jár neki, amennyiben a kitűzésben szereplő feladatokat teljesíti, így

öt év alatt összesen akár 120 millió forintot is eltehet a politikus.

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adonyi29
2019. november 03. 20:02
Warvasovszky Tihamér az ÁSZ alelnöke. Miután teljesen lezüllesztette Székesfehérvárt... Az nekem jobban fájt...
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. november 03. 12:00
Mészáros Lőrinc 100 millió Ft-ot adományozott Zentének a Forintot a méreg drága gyógyszerhez, majd Leventének is adott 120 milliót, összesen 200 millió ft-ot. A milliárdos Gyurcsány Ferenc, és felesége, a Momentumos sikkasztók, a kokainozó maffiaszocialisták, nos, ők egyetlen fillért sem adományoztak.
kérdés
2019. november 03. 10:28
Mi lett/lesz az eddigi vezetővel? Vagy ő nem volt alkalmas a feladata ellátására?
tevevanegypupu
2019. november 03. 07:52
A fidesz is megnézhetné,kit vesz fel.. egy ilyen rosszarcú kókler csak ront rajta..Inkább ne legyen egy városban fidesz ppárt, de ilyen rissz-rossz alakok egyáltalán nem kellenek..ahogy ennek a példája is bizonyítja..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!