Karácsonyék leszavazták a dél-budai centrumkórház megépítését

2019. november 27. 17:03

A főváros nem volt hajlandó többlettámogatást elkülöníteni az egészségügyre – jelentette ki Borbély Lénárd csepeli polgármester.

2019. november 27. 17:03

A Fidesz-KDNP szerette volna elérni, hogy a fővárosi önkormányzat a kormányhoz hasonlóan különítsen el 50 milliárd forintos egészségügyi célú többlettámogatást, erre azonban a városvezetés nem volt hajlandó – mondta Borbély Lénárd csepeli polgármester azt követően, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán egyhangú döntéssel megszavazta, hogy – feltételekkel – Budapest legyen a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezője.

A kormánypárti politikus újságíróknak kifejtette, ha Karácsony Gergely főpolgármester komolyan gondolja választási kampányban tett ígéreteit, fontos neki a főváros egészségügyi fejlesztése, akkor ezért tennie is kell, nem elég a kormányra és a kerületekre hárítania a felelősséget. Megjegyezte:

„módosító javaslatukban azt is szerették volna elérni, hogy a dél-budai centrumkórház az eredeti helyen és tervek szerint épüljön meg, azonban ezt is leszavazták”.

Borbély Lénárd elmondta, a Fidesz-KDNP örül annak, hogy lezárult az atlétikai világbajnokság megrendezése körüli vita, aminek eredményeként nem egy stadion épül, hanem végre lesz otthona az atlétikának. Korábban a csepeli és a ferencvárosi önkormányzat is támogatta a világbajnokság megtartását, az ehhez állított feltételeket pedig a magyar kormány már biztosította is reggeli határozatában – tette hozzá.

Kiemelte, a feltételeket megfogalmazók nyitott kapukat döngetnek, hiszen a kormányéval azonos elképzelésekkel álltak elő. Borbély Lénárd örömét fejezte ki, amiért a következő időszakban az atlétikai világbajnokság lehet az észak-csepeli fejlesztések mozgatórugója.

A XXI. kerület vezetője szólt arról is, egy másik napirendi pontban sikerült megakadályozniuk Karácsony Gergely főpolgármester azon elképzelését, amely a fővárosi fenntartású idősek otthonában mérte volna fel a szabad kapacitásokat, hogy a téli krízishelyzet alkalmával oda hajléktalan embereket lehessen költöztetni. Az idős és hajléktalan emberek ellátása ugyanis össze nem kapcsolható ellátási formák – mondta.

(MTI)

Összesen 461 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dianingro
2019. november 30. 03:32
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Dorset Naga
2019. november 29. 20:30
Két éve műtöttek a Délpestiben, de semmi rosszat nem tudok mondani. Igaz egynapos műtét volt, egy éjszakát töltöttem bent, de jó volt.
Silences
2019. november 29. 19:55
10éve semmi sem történik az egészségügyben, de most rögtön Karácsony a felelős mindenért :-D Soros, liberál bolsevikok, Gyurcsány mondjon le, migráns migráns, Soros Soros, liberál bolsevikok, Gyurcsány mondjon le, migráns migráns, SorosSoros, liberál bolsevikok, Gyurcsány mondjon le, migráns migráns, SorosSoros, liberál bolsevikok, Gyurcsány mondjon le, migráns migráns, SorosSoros, liberál bolsevikok, Gyurcsány mondjon le, migráns migráns, SorosSoros, liberál bolsevikok, Gyurcsány mondjon le, migráns migráns, SorosSoros, liberál bolsevikok, Gyurcsány mondjon le, migráns migráns, SorosSoros, liberál bolsevikok, Gyurcsány mondjon le, migráns migráns, SorosSoros, liberál bolsevikok, Gyurcsány mondjon le, migráns migráns, SorosSoros, liberál bolsevikok, Gyurcsány mondjon le, migráns migráns, Soros
ppix
2019. november 29. 13:42
Mondja ezt az a fidesz, aki mindent központosított és elvette az önkormányzatok forrásait. Tehát szokás szerint megint sunyi módon hazudik. Mégis miből adna pénzt az önkormányzat, ha nincs? https://g7.hu/kozelet/20190827/nem-sok-mindenrol-donthet-mar-a-fopolgarmester-valasztas-gyoztese/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!