Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kormányinfó: ismét nő a bevándorlási nyomás

2019. november 28. 12:14

2019-ben 11 808 tiltott határátlépési kísérlet történt, ebből 2418 ebben a hónapban – ismertette Gulyás Gergely.

2019. november 28. 12:14

Illegális határátlépések

Jelentősen nőtt a tiltott határátlépési kísérletek száma a szerb-magyar határon – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormány előző napi ülésén áttekintette a migrációs helyzetet. Gulyás Gergely ismertette: 2019-ben 11 808 tiltott határátlépési kísérlet történt, ebből 2418 ebben a hónapban, minden 11. ilyen kísérlet pedig a múlt héten. 

A miniszter azt mondta, hogy új technikával próbálnak a migránsok az ország területére bejutni: két ponton is az államhatár alatti alagutat fedezett fel a rendőrség. Ezeket a határőrség lezárta, és biztosították, hogy a föld alatt se lehessen Magyarország területére bejutni.

Új Európai Bizottság

Gulyás Gergely hozzátette: az európai helyeztet is értékelték, megállapítva, hogy lényegesen szélesebb körű bizalmat élvez az Európai Bizottság az előző napi szavazás után, mint amit a bizottság elnöke kapott nyáron. Kitért arra is, hogy a magyar biztos az eddigi legfontosabb portfóliót kapta, és biztosak benne, hogy Várhelyi Olivér Európa és Magyarország javát fogja szolgálni tevékenységével.

Dél-budai centrumkórház és atlétikai vb

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén kiderült, hogy az ottani többség jelenlegi formájában nem támogatja a dél-budai centrumkórház-beruházást, továbbá nem kíván hozzájárulni az egészségügyi fejlesztések finanszírozásához - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely jó hírként értékelte, hogy szerdán eldőlt, Budapest rendezheti a 2023-as atlétikai világbajnokságot. Ehhez kétszer kellett győzni, mert nem volt elég elnyerni a rendezés jogát, hanem az újonnan választott budapesti vezetést is meg kellett győzni arról, hogy Budapestnek is érdekében áll az esemény megtartása, amelyhez kapcsolódóan Budapest legnagyobb zöld beruházása valósulhat meg – mondta.

A miniszter ezzel párhuzamosan rossz hírnek minősítette, hogy a fővárosi többség elutasította a Fidesz-KDNP azon két módosító javaslatát, amely a budai szuperkórház eredeti tervek szerinti felépítéséről, valamint arról szólt, hogy a főváros is fordítson 10 milliárd forintot az egészségügyi intézmények korszerűsítésére.

A miniszter elmondta azt is, hogy a kormány 34 milliárd forint többletforrást biztosít az egészségügyi alap javára 2019-re. Részben gyógyszer-, gyógyászati segédeszközök- és ritka betegségben szenvedő betegek ellátására.

Mátrai Erőmű

A katasztrófavédelem ott van, és napi szinten mér méréseket, de egészségre veszélyes határértéket nem mértek eddig, nincs határátlépés, mondta Gulyás. Újságírói kérdésre, – miszerint a Greenpeace mérései alapján a szerves anyag tartalom többszöröse volt a megengedettnek – a miniszter elmondta: az a helyes, ha a katasztrófavédelem az általános protokoll alapján jár el, hozzátéve, hogy ők nem politikusok, hanem évek óta ezzel foglalkoznak, ők pedig egyhangúan azt állítják, nincs egészségügyi probléma. A Greenpeace-nek megvannak a saját mérései – mondta a miniszter. 

Varga Judit-ügy

Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy szerinte „senki nem felel a szüleiért és nagyszüleiért”. Hozzátette, Varga apja nem tartótiszt, hanem szállodaigazgató volt, és a hírszerzéssel működött együtt, ez abban az időben megszokott volt. „A szezont a fazonnal ne keverjük össze” – mondta Gulyás. 

Az Index kérdésére, miszerint melyik az a szintje a nem demokratikus állami apparátusnak, amikor már valakit nem beszervezett áldozatként, hanem aktív működtetőként lehet értékelni, a miniszter úgy válaszolt: „az együttműködésnek különböző szintjei vannak. Ezek az adatok 2011 óta ismertek, egy olyan jelentés sincs, amiben az állna, hogy Varga Judit apja ártott volna valakinek. Ez egyébként morális kérdés, nem a kormányinfóra való” – tette hozzá a miniszter.

(MTI,Index)

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dianingro
2019. november 30. 03:34
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
todemo
2019. november 29. 04:37
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
zsoltkom2
2019. november 28. 14:27
„Kormányinfó: ismét nő a bevándorlási nyomás” Hát igen, Orbán támogatta az Erdogan-háborút a kurdok ellen. Erdogan, meg szó szerint vette a biztatást. A menekültek meg jönnek… csak jönnek. Már az alagútban is. Nagy franc ez az Orbán Viktor, tudja mitől döglik a légy… hogy lehet hibáztatni az ellenzék népét! Ha van menekült, menten elvetemült lesz az 1/3.
Feri70
2019. november 28. 13:30
Varga Judit apja nem tehetett mást. Az akkori időkben diktatúra volt. Érdek párttagok voltak. Ha nem akartál éhen veszni meg kellett alkudni. Bizonyos posztokat nem lehetett betölteni csak párttagként, és kötelezett voltál jelenteni mindent. Aki élt abban a korban az nem kiabálja most hogy diktatúra van. Akkor az volt. A pofátlanság teteje hogy felróják valakinek hogy az akkori körülmények között megpróbált boldogulni. Ráadásul aki felrója annak fogalma sincs hogy milyenek voltak azok a körülmények. A Kádár korszakot le kellene már zárni. Az összes ügynök aktát megsemmisíteni, és soha senkit ne érdekeljen hogy kinek mi volt apja, anyja, nagyapja nagyanyja. Felelősségre úgysem lehet vonni senkit. Még Biszku Bélát sem. Az a vonat 90-ben elment. Ha akkor nem tettük meg már ne is tegyük. Az aktákat már úgysem lehet ellenőrizni, hogy melyik a valós, melyik került ki, melyik került be. Ez az egész dolog csak szarkeverésnek, hangulatkeltésnek jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!